Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη. Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης για αποφυλάκιση του ηθοποιού, η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε κλάματα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για βιασμό κι απόπειρες βιασμού.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Την αποφυλάκισή του εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, υποστηρίζοντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. «Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Ως μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό. «Η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε».

Πέτρος Φιλιππίδης: Υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο 

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/7) στην νευρολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σε θάλαμο κρατουμένων. Ο ηθοποιός, για τον οποίο έχει επισημανθεί από τους δικηγόρους του ότι από την ημέρα της προφυλάκισής του η υγεία του ολοένα κι επιδεινώνεται, ένιωσε αδιαθεσία, μούδιασμα στη δεξιά πλευρά του σώματός του και ζήτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον μεταφέρουν στο ιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού.

Από εκεί έφυγε τα ξημερώματα για το Κρατικό της Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό. Πιθανολογείται ότι ενδεχομένως υπέστη υπεργλυκαιμία λόγω του ότι είναι διαβητικός κι έπαθε το ισχαιμικό επεισόδιο. Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις, ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να χειρουργηθεί, ενώ είπε ότι ο πελάτης του «μπορεί και να πεθάνει».

«Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε 4 μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Alpha και συνέχισε:

«Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος έλεγε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για να βγει. Υπόγραψε και χθες βράδυ είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Εχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει». «Η στιγμή που θα απολογηθεί είναι σε 2-3 μήνες. Ακόμα εξετάζεται η 3η μάρτυρας και έχουμε ακόμα 40», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.