Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερευνα και πειθαρχική εξέταση με παράλληλη απομάκρυνση του προσωπικού των φυλακών Κορυδαλλού που είχε την ευθύνη για την επόπτευση των κελιών, διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από γλέντι σε κελί. 

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: Διαψεύδει το πάρτι στο κελί του - Μήνυση σε Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα από τον Κούγια

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑΠ, καθώς έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου προχώρησε στις εξής ενέργειες:

  • Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
  • Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  • Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης διέψευσε πως το «πάρτι» έγινε στο κελί του. «Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Αλέξη Κούγια με την οποία γίνεται γνωστό ότι για το θέμα θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.