Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους στην εμπλοκή της μητέρας για την περίεργη υπόθεση αρπαγής του 8 μηνών βρέφους στο Αιγάλεω, η ίδια δίνει τη δική της απάντηση, μιλώντας στον Alpha. «Ημουν έτοιμη να καταρρεύσω τελείως. Ετρεμα ολόκληρη. Του έλεγα "φέρε μου το παιδί μου πίσω"», λέει η ίδια. Οπως υποστηρίζει, μιλώντας στον Alpha, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν κοντά στο Μετρό «Αγία Μαρίνα» στο Αιγάλεω, πήραν από το σπίτι της το παιδί της, χωρίς εκείνη να τους έχει δώσει άδεια. 

«Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα μέχρι να πάρουμε το παιδί πίσω. Τρομοκρατήθηκα τελείως. Χαίρομαι που το παιδί μου είναι γερό», αναφέρει τώρα η ίδια και εξηγεί πως της άρπαξε το παιδί από το σπίτι της στα Σεπόλια ο ένας από τους δύο συλληφθέντες. «Μου λέει "κατεβαίνω για τσιγάρα", χωρίς όμως να μου πει ότι θα πάρει μαζί του και το παιδί. Αν μου το έλεγε αυτό, δεν θα επέτρεπα καν να το πάρει», λέει και περιγράφει τι έκανε μόλις είδε ότι το παιδί δεν ήταν εκεί που το είχε αφήσει: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι μπορεί να βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα και να κοιμόταν. Με πήρε, όμως, τηλέφωνο και μου είπε "με σταμάτησαν. Είμαι Αγία Μαρίνα και με σταμάτησε η δημοτική αστυνομία. Με έπιασαν με το μωρό σου». «Δεν με νοιάζουν τα χρήματα όσο με νοιάζει ο γιος μου», απαντά η μητέρα και στέλνει το μήνυμά της: «Αν το είχα μπροστά μου, θα τον σκότωνα. Θέλω να τιμωρηθούν»... 

Τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση αρπαγής του βρέφους στο Αιγάλεω

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader, οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί και στη μητέρα του 8 μηνών βρέφους. Οι δύο άνδρες, 34 και 30 χρόνων, ήδη κατηγορούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, όμως το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς το οκτώ μηνών αγοράκι, από το σπίτι της μητέρας του στα Σεπόλια, βρέθηκε στα χέρια τους στο Αιγάλεω, είναι ακόμη αδιευκρίνιστα για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας. 

Η 31χρονη μητέρα του βρέφους, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά, κατέθεσε πως γνωρίζει τους δύο άνδρες και πως ο ένας από αυτούς βρισκόταν στο σπίτι της. Ισχυρίζεται πως πήγε κάποια στιγμή να κάνει μπάνιο και όταν βγήκε ο άνδρας με το μικρότερο παιδί της είχαν εξαφανιστεί. Το πρώτο σκοτεινό σημείο της υπόθεσης βρίσκεται εδώ, αφού η 31χρονη μητέρα αλβανικής καταγωγής δεν ενημέρωσε κανέναν για την αρπαγή του παιδιού της, ούτε τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Αντίθετα, όταν οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν μαζί της, μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών στο Αιγάλεω, τότε μόνο είπε πως της είχαν πάρει το παιδί ενώ αυτή βρισκόταν στο μπάνιο.

Από την πλευρά τους οι δύο άνδρες στην πρώτη φάση της σύλληψής τους είπαν στους άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος πως πήραν το παιδί από το σπίτι του για να το «πουλήσουν» σε ένα ζευγάρι έναντί 50.000 ευρώ, σε συνεννόηση με την μητέρα του, και πως πήγαν με ταξί στον σταθμό «Αγία Μαρίνα» γιατί εκεί ήταν το ραντεβού για να παραδώσουν το βρέφος. Στη συνέχεια όμως όταν τους μετέφεραν στο Ανηλίκων άλλαξαν τις καταθέσεις τους και είπαν πως απλά πήραν το παιδί για μια βόλτα, κάτι βέβαια που δεν έπεισε ούτε τους αστυνομικούς ούτε τον Εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων προβληματίζονται από το ποσό που ανέφεραν αρχικά οι δύο άνδρες, αφού από την εμπειρία τους γνωρίζουν ότι το μέγιστο ποσό που δίνεται για παράνομη υιοθεσία δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Έτσι συνεχίζουν τις έρευνες με βασικό ύποπτο πλέον την 31χρονη μητέρα του βρέφους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να έδωσε πράγματι το παιδί της για παράνομη υιοθεσία, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάποιο ενδιαφερόμενο ζευγάρι.

Παράλληλα ερευνούν το άμεσο συγγενικό της περιβάλλον για να διαπιστώσουν πόσα παιδιά έχει, για την πιθανότητα να έχει υπάρξει στο παρελθόν κάποια περίπτωση παράνομης υιοθεσίας από μέρους της. Όπως και να έχει πάντως η πραγματικότητα, αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση, που όμως δεν φαίνεται να έχει σχέση με κυκλώματα εμπορίας βρεφών.