Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Γερμανοί τουρίστες, που δέχθηκαν επίθεση από Κρητικούς για μια προσπέραση, παραμένουν στην Κρήτη και δηλώνουν σοκαρισμένοι από όσα έγιναν. Ο Μυλοπόταμος στο Ρέθυμνο ήταν η περιοχή που έζησαν το θρίλερ της ζωής τους. Κατάλαβαν με καθυστέρηση ότι δύο Κρητικοί τους καταδίωκαν, επειδή τους ενόχλησε η προσπέραση που τους έκαναν με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχαν για τις διακοπές τους στο νησί. 

Διαβάστε ακόμηΒόλος: Νεκρή 18χρονη στο νοσοκομείο - Αγνωστα τα αίτια του θανάτου της 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους, προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Χωρίς να το καταλάβουν, όπως είπαν, προσπέρασαν αγροτικό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δυο Κρητικοί. Οι τελευταίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν τους έφτασαν, ξεκίνησαν να εμβολίζουν το αυτοκίνητό τους.

Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους τουρίστες, όταν η οικογένεια ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού μετά τη ζημιά που προκάλεσε στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών, οι φερόμενοι ως δράστες τους επιτέθηκαν με τα χέρια προκαλώντας σωματικές βλάβες στο ένα από τα παιδιά και φθορές στο όχημά τους. Η οικογένεια έκανε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον άλλο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».