Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση υπέρ της Σάνα Μάριν πήρε ο Ηλίας Μόσιαλος μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στην πρωθυπουργό της Φινλανδίας για χρήση ναρκωτικών στο πάρτι. Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, έθεσε το θέμα της έμφυλης ισότητας, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Αναρωτιέμαι αν θα είχαν ζητήσει τέτοιο τεστ αν ο πρωθυπουργός που διασκέδαζε ήταν άνδρας», αναφερόμενος στο αρνητικό εν τέλει τεστ που υποβλήθηκε η Σάνα Μαρίν για χρήση ναρκωτικών.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για την Σάνα Μάριν

«Αρνητικό το τεστ για λήψη ναρκωτικών. Αναρωτιέμαι αν θα είχαν ζητήσει τέτοιο τεστ αν ο πρωθυπουργός που διασκέδαζε ήταν άνδρας. Ακούσαμε διάφορα αυτές τις ημέρες. ‘Είναι νέα, άρα δεν μπορεί να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις’. Ενώ οι μεγαλύτεροι που βαπτίζουν τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους εμπειρία μπορούν.

"Δεν έχει σημασία αν είναι γυναίκα. Οδήγησε τη χώρα της στο ΝΑΤΟ". Έχει σημασία γιατί αν δεν θέλουμε να θέσουμε την έμφυλη ισοτιμία ως κεντρικό θέμα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής τότε μπορούμε να βρίσκουμε δεκάδες δικαιολογίες. Η απόφαση για συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια συλλογική απόφαση του πολιτικού συστήματος της χώρας για ένα συγκεκριμένο λόγο. Την Ρωσική απειλή. Που είναι πραγματική. Όπως και η Τουρκική απειλή για τη χώρα μας.

"Είναι μητέρα. Που βρίσκει χρόνο να κυβερνά τη χώρα της και να διασκεδάζει κιόλας;". Οι μητέρες δηλαδή δεν έχουν χρόνο για σοβαρές ενασχολήσεις η για διασκέδαση. Έχουν οικιακά καθήκοντα από τα οποία απέχουν οι κυρίαρχοι άνδρες. Όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι έωλα. Ο κόσμος ευτυχώς αλλάζει. Καιρός να αλλάξουν πολλά και στη χώρα μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.