Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δύο ανθρώπους, έναν ενήλικα και πιθανότητα ένα παιδί ή έφηβο, ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε σακούλες, στην παραλία Φυκιό στα Κουφονήσια, όπως εκτιμά ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, που έκανε και την πρώτη εξέταση. Τα οστά έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά που αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση. 

Διαβάστε ακόμη: Κυψέλη: Ερωτικές υποσχέσεις, όρκοι αγάπης και 20.000 ευρώ πίσω από το άγριο έγκλημα της 36χρονης

Ο κ. Ραπτάκης είπε στον ΑΝΤ1 πως όταν άνοιξε τον πρώτο σάκο «είδα τον δεξιό μηριαίο ενός ενήλικου ανθρώπου, τα δύο οστά της λεκάνης και το κατώτερο κομμάτι της σπονδυλικής στήλης. Τα υπόλοιπα μέρη ήταν σε πλήρη αποσύνθεση και δεν είμαι ιατροδικαστής, δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερο διαχωρισμό. Στον δεύτερο σάκο βρέθηκε ένα μηριαίο οστό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι το δεξί και κατά τη γνώμη μου, 99% ανήκει σε μικρότερης ηλικίας άνθρωπο. Εχουμε δύο σκελετούς. Κάναμε ένα έγγραφο και το Λιμενικό συνέχισε τη διαδικασία». «Θεωρώ, χωρίς να είμαι ιατροδικαστής αλλά είμαι 25 χρόνια στις Κυκλάδες και έχω αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά, μπορώ να πω πως είναι παλιό περιστατικό. Είναι πάνω από χρόνο», σημείωσε. 

Ψάχνουν απαντήσεις από τη νεκροψία 

Αρχικά εικαζόταν πως οι σοροί συνδέονταν με το ναυάγιο προσφύγων της 22ης Δεκεμβρίου του 2021, που είχε συμβεί στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου. Για αυτό το ναυάγιο δεν ξεκαθαρίστηκε ουδέποτε ο αριθμός των αγνοουμένων και μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν βρεθεί δεκαπέντε (15) σοροί σε προχωρημένη σήψη σε Νάξο – Ηρακλειά – Πάρο – Σίκινο – Καρδιώτισσα και Φολέγανδρο. Στην περιοχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων έχουν βρεθεί συνολικά επτά σοροί. Ωστόσο ο κ. Ραπτάκης αναφέρει πως δεν είναι πιθανό οι σοροί να είναι από το ναυάγιο, σενάριο που ενισχύεται και από το γεγονός ότι βρέθηκαν μέσα σε σακούλες.