Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, οδήγησε στη σύλληψη ενός 21χρονου που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, ήταν έτοιμος να τοποθετήσει εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε άγνωστους ακόμη στόχους! Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται χθες νωρίς το πρωί στο Περιστέρι, όταν ο αστυνομικός που ξεκίνησε για την εργασία του με πολιτικά ρούχα, είδε έναν ένα νέο άνδρα να περιεργάζεται εξωτερικά πολυκατοικίες κρατώντας στα χέρια του δύο πλαστικές σακούλες, μέσα στις οποίες διέκρινε πλαστικά μπιτόνια.

Αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση τηλεφωνικά και λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον ύποπτο κοντά στο σημείο όπου τους είχε υποδείξει ο συνάδελφός τους. Όταν τον κάλεσαν να σταματήσει για να τον ελέγξουν ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα να συμπλακεί με τους αστυνομικούς που τελικά τον ακινητοποίησαν. Στις δύο πλαστικές σακούλες βρέθηκαν ένα μπιτόνι με βενζίνη και δύο έτοιμοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που αποτελούνταν από μπιτόνια με βενζίνη, πάνω στα οποία ήταν δεμένα «γκαζάκια» και φωτοβολίδες.

Ο 21χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στην  Ασφάλεια Αττικής όπου διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση πυροβολισμών μεταξύ οπαδών ομάδων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια σε μια αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια στο ίδιο πλαίσιο των οπαδικών διαφορών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αύριο θα οδηγηθεί στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Στο μεταξύ αξιωματικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες έχοντας υπόνοιες ότι οι άγνωστοι στόχοι του 21χρονου δεν είχαν αυτή τη φορά γηπεδικά κίνητρα αλλά πιθανότατα να πρόκειται για υποθέσεις εκβιασμών καταστηματαρχών.