Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι και αν βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Οκτώβριο; Ο καιρός, σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος και μάλιστα σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα στη Δυτική Ελλάδα, η αστάθεια των τελευταίων ημερών θα επιμείνει και θα δώσει ξανά βροχές και καταιγίδες. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι νοτιάδες κάτι που θα ανεβάσει και πάλι τα ποσοστά της υγρασίας. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιξιάτικο ενώ από την ερχόμενη Εβδομάδα το φθινόπωρο... επανέρχεται δυναμικά! 

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022ν αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και πιθανώς στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει σε τμήματα της Θράκης, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δυτικής Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικά παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 29-30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 24-25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 28-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 23-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά παράκτια του νομού πιθανώς ΄έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27-28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ και στο Θερμαϊκό έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς.