Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο 85χρονος τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας ενώ η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εξέπνευσε το Σάββατο (1/10). Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά από έντονη αδιαθεσία που είχε νιώσει. 

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος και άλλοι. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Ηταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.