Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμη μαρτυρία για το revenge porn που ξεκίνησε στην Πάτρα και αφορά όλη την Ελλάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά μητέρα μιας κοπέλας που έπεσε θύμα του πρώην συντρόφου της ξεσπά στο OPEN. «Εχει χάσει βάρος, δεν τρώει, κλαίει συνέχεια», λέει η μητέρα της κοπέλας που έπεσε θύμα revenge porn. Για να συνεχίσει: «Εμένα η κόρη μου σπουδάζει εδώ στην Πάτρα. Πριν μερικές ημέρες με πήρε τηλέφωνο το παιδί σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη, για ένα παιδί νεαρό να έχει μία σχέση, να γίνει όλο αυτό τώρα, καταλαβαίνετε, είναι τραγικό».

Διαβάστε ακόμη: Νέα Ιωνία: Την είχε αλυσοδεμένη και τη βίαζε για 5 μέρες ο σύντροφός της - Η καταγγελία στους αστυνομικούς

Η μητέρα της νεαρής κοπέλας ανέφερε μάλιστα ότι η κόρη της δεν γνώριζε ότι έχει βιντεοσκοπηθεί και τόνισε ότι «της το είπαν. Κάποιοι φίλοι της κάπου το είδαν και το παιδί έπεσε από τα σύννεφα». Ερωτηθείσα για το αν ο δράστης είναι κάποιος πρώην σύντροφός της και αν το έκανε εσκεμμένα ανέφερε: «Δεν το ξέρουμε. Δεν ήξερε ότι την τραβούσαν βίντεο. Δεν το ήξερε αυτό» και συνέχισε: «Τώρα προσπαθώ να στηρίξω το παιδί μου, να πάμε σε κάποιον ψυχίατρο να την βοηθήσει. Και από εκεί και πέρα θα δω τι θέλει, τι μπορεί να κάνει η ίδια, δηλαδή τι αντέχει να κάνει. Δεν το ξέρω ακόμα, είναι πάρα πολύ νωρίς».

«Δεν ξέρω αν είναι κάποια από το περιβάλλον της κόρης μου, αλλά γνωρίζω και ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις που έχω ακούσει και γύρω - γύρω και από το παιδί μου και από φίλες της ότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει χάσει βάρος, δεν τρώει, κλαίει συνέχεια, δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι, νιώθει ντροπή, απογοήτευση. Δεν ξέρω και εγώ, είναι πολύ δύσκολο και για εμένα και για το παιδί πώς να το στηρίξω. Προσπαθώ να βρω κάποιον κατάλληλο γιατρό που μπορεί να τη βοηθήσει έτσι ώστε να σταθεί στα πόδια της. Νιώθει μεγάλη ντροπή ενώ δεν φταίει. Γιατί είχε μία σχέση, εντάξει έκανε ό,τι κάνουν όλα τα ζευγάρια», ανέφερε η μητέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτηκε να καλέσει τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει εξηγήσεις, σημείωσε: «Έχει εξαφανιστεί. Δεν μπορούμε να τον βρούμε πουθενά. Ούτε σηκώνει το τηλέφωνο, ούτε τίποτα. Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες, έχω προσπαθήσει να βρω και κάποιον γνωστό, κάποιον φίλο του, οτιδήποτε, αλλά έχει εξαφανιστεί. Δεν σηκώνει τηλέφωνο σε κανέναν».

Για το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επικοινωνήσει με αυτή ή την κόρη της παρότι βρίσκεται ανάμεσα στα 141 θύματα σημείωσε: «Αυτό να σας πω την αλήθεια με φοβίζει πιο πολύ, γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε». Πάντως, η Αστυνομία ερευνά ποιοι διακίνησαν το υλικό του revenge porn, όπως είχε αποκαλύψει το προηγούμενο διάστημα, ο δημοσιογράφος του MEGA, Βασίλης Λαμπρόπουλος, και έχει καταλήξει σε τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, που κατοικούν στην Αθήνα, με τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα να είναι καταιγιστικές.