Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν από τα Μεταλλεία Βωξίτου της εταιρείας IMERYS στη Βάριανη Φωκίδας αλλά δυστυχώς ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό που καταπλακώθηκε από βράχους μέσα στην κεντρική στοά των μεταλλείων. Ο 40χρονος Κωνσταντίνος ήταν πατέρας ενός κοριτσιού, μόλις ενός έτους και, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη και είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Διαβάστε ακόμηΘεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που ποδοπάτησε γατάκι

Οπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελος Τσιορλίδας, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς». Ο 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιορλίδα, οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους», όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και «Καμόρα», πριν 19 χρόνια το 2003 είχαμε και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.