Συνελήφθη στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε, καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' επάγγελμα. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία βάση καταρτισμένου εγκληματικού σχεδίου, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση.
Διαβάστε ακόμη: Λαμία: Χειροπέδες στον οδηγό για την τρελή πορεία της BMW
Συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών
Ειδικότερα τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους. Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως αφανής εταίρος και χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας, για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και τη μεταφορά νομίμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.
Επιπρόσθετα τον Απρίλιο του 2021, στο Λιμένα της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 282,66 κιλών επιμελώς κρυμμένη εντός νομίμου φορτίου. Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα απεκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε από την Αστυνομία στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
- Βάσεις 2026: Ποιες σχολές θα ανέβουν, ποιες θα πέσουν - Η πρώτη εικόνα ανά επιστημονικό πεδίο
- Πανελλήνιες: Η ακραία βαθμολογία μιας από τις κορυφαίες μαθήτριες στην Ελλάδα
- Καλλιθέα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της επίθεσης, ήταν μόλις 15 ετών
- Ο Παϊτέρης κάλεσε τη Λατινοπούλου για καφέ: «Αν ζητήσει συγγνώμη, θα την ψηφίσουν 700.000 Ρομά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.