Μενού
  • Α-
  • Α+

Επί πέντε ώρες κατέθετε στην ανακρίτριας η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας και αργά το απόγευμα βγήκε εκνευρισμένη από το γραφείο της. Αμίλητη και εμφανώς νευριασμένη, έφυγε από τα δικαστήρια, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, εκεί όπου βρέθηκε από το πρωί για να καταθέσει στην 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα. Τις δύο μικρότερες ανιψιές της που έφυγαν από τη ζωή και για τους θανάτους των οποίων, κατηγορείται πλέον η μητέρα τους.  

Διαβάστε ακόμη: Γρηγορόπουλος: Νέα αποζημίωση για τις ζημιές από επεισόδια

Φορώντας μάσκα και μαύρα ρούχα, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν θέλησε να πει ούτε λέξη στους δημοσιογράφους, ούτε όταν έφτασε στα δικαστήρια, αλλά ούτε και κατά την έξοδό της. Υπενθυμίζεται ότι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν στο σπίτι μαζί της, όταν έφυγε από τη ζωή το μωράκι, η μικρή Ίριδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχει πει η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν εκείνη που το βρήκε νεκρό.

«Βλέπω σημάδια που δεν είχα δει τότε»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου βλέποντας τις φωτογραφίες της μικρής Ίριδας αποκάλυψε στην ανακρίτρια πως βλέπει σημάδια τα οποία τότε, τη στιγμή της ανάνηψης αλλά και το προηγούμενου βράδυ δεν είχε εντοπίσει στο 6 μηνών μωρό. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο στη νέα κατάθεση της αδερφής της κατηγορούμενης είναι πως ενώ αρχικά είχε καταθέσει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε λείψει για μισό λεπτό προκειμένου να ελέγξει την Ίριδα που έκλαιγε, τώρα στη νέα κατάθεση διαφοροποιείται δηλώνοντας πως δεν έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου.

Την ίδια ώρα, στην ανακρίτρια έχουν κληθεί οι γιατροί από το Ογκολογικό νοσοκομείο και το «Παίδων» ενώ προ μερικών εβδομάδων κατάθεση κλήθηκε να δώσει και ο γιατρός που έχει δώσει για την υπόθεση της Πάτρας περίπου 10 καταθέσεις. Πρόκειται για τον εντατικολόγο που έκανε την ανάνηψη στην Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο 2022 αλλά και στη Μαλένα το 2019. Στην τωρινή του κατάθεση φέρεται να ρωτήθηκε επίμονα εάν ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια και έδωσε σαφή απάντηση ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό βάσει των στοιχείων και των γνώσεων που κατέχει.

Προσέθεσε πως όταν κατέφθασε στη Μαλένα, ύστερα από 6 λεπτά καθώς βρισκόταν στο δίπλα νοσοκομείο, το παιδί «ήταν αρκετή ώρα νεκρό» και πως τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο δεν του είναι ξεκάθαρο εάν έγιναν κατά την προσπάθεια ανάνηψης ή για κάποιον άλλο λόγο.

Η... αόριστη δικογραφία

Σταθερά στο πλευρό της αδερφής της, ακόμα και όταν εκείνη συνελήφθη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη δικογραφία αόριστη. Μίλησε για μια σύλληψη που έγινε για την κοινή γνώμη. Και είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μάνο Δασκαλάκη, όταν εκείνος αποφάσισε μπροστά στις κάμερες, να διαχωρίσει τη θέση του. Πίσω από τις κάμερες, πριν ακόμα η υπόθεση βρεθεί στην κορυφή της επικαιρότητας, η ίδια συνομιλούσε με τους γονείς και με απειλές προσπαθούσε να τους νουθετήσει. Ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, την έβαλε στο κάδρο από την πρώτη στιγμή. Για το ματωμένο πανάκι, τις ώρες που ξύπνησε το αγγελούδι αλλά και την ώρα που βρέθηκε νεκρό.

Στην αρχική της κατάθεση την άνοιξη του 2021, είχε αναφέρει ότι βρήκε νεκρό το βρέφος στις 11.30 εκείνο το πρωί και όχι στις 10.45 που ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 αφού πρώτα είχε γίνει τηλεφώνημα στον Μάνο Δασκαλάκη. Ποτέ όπως λέει δεν πέρασε από το μυαλό της, πως η 33χρονη θα μπορούσε να είχε κάνει κακό στα παιδιά της. Και αρχικά δεν ήταν μόνη. Από τον περασμένο Απρίλη την επισκεπτόταν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και τη στήριζε όπως και όσο μπορούσε. Επιμένει πως η 33χρονη είναι αθώα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας που αγαπούσε τα παιδιά όσο και ο πατέρας τους και ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς η άποψή της ταυτίζεται με εκείνη του Μάνου Δασκαλάκη. Ότι δεν συνέβη τίποτα ύποπτο και ότι δεν υπάρχουν ευθύνες της αδερφής της, πίσω από το τέλος της 69χρονης. Ντυμένη και πάλι στα μαύρα το μεσημέρι, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παραμένει στο προσκήνιο, με τις κινήσεις, τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις της, να προκαλούν συζητήσεις.