Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη (13/10) οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που προκήρυξε την κινητοποίηση, οι παιδικοί σταθμοί «κινδυνεύουν να μετατραπούν από παιδαγωγικές δομές σε «πάρκινγκ» παιδιών ή «παιδοφυλακτίρια». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο αυτό θα μετατρέψει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια», καθώς θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά.

- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.