Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται αφυυτοβούλως στη ΓΑΔΑ γύρω από την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια. Μόνο σήμερα εμφανίστηκαν δύο άτομα για να καταθέσουν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ τις προηγούμενες ημέρες άλλα 11 άτομα είχαν εμφανιστεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υποστηρίζοντας ότι συνομιλούσαν με την ανήλικη, χωρίς όμως να τη συναντήσουν. Όπως ταυτοποιήθηκε, ωστόσο, από την Αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον 3 από αυτούς παρά τους ισχυρισμούς τους, είχαν βιάσει το παιδί.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την διακρίβωση των 213 χρηστών που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών Blindchat, με την ανήλικη και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, συνεχίζονται και αναμένεται να κορυφωθούν με την τέταρτη κατάθεση του κοριτσιού την επόμενη εβδομάδα. Εξάλλου, τον δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει μέχρι σήμερα 6 άτομα, ο Ηλίας Μίχος, ο Γιάννης Σοφιανίδης, η 37χρονη μητέρα του παιδιού, ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» και άλλα δύο άτομα

Τις επόμενες συλλήψεις για την φρικιαστική υπόθεση των Σεπολίων, θα σφραγίσει η τέταρτη κατά σειρά κατάθεση της 12χρονης κοπέλας. Η ανακρίτρια περιμένει από την ΕΛ.ΑΣ την ολοκλήρωση της έρευνας και πλήρη συλλογή των διαθέσιμων στοιχείων, ώστε να φωνάξει για συμπληρωματική κατάθεση την 12χρονη, η οποία θα γίνει παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου. Το παιδί θα κληθεί να αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που θα της υποδείξουν οι αστυνομικοί τούς άντρες που τη βίασαν. Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η ανακρίτρια θα εκδώσει τα νέα εντάλματά με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7 στον αριθμό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ανήλικη βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και η παιδοψυχολόγος θα επεξεργαστεί τόσο τις ερωτήσεις της ανακρίτριας όσο και αυτές των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ώστε να η 12χρονη να υποστεί τη λιγότερη δυνατή ψυχολογική πίεση.

Ο Μίχος εξέδιδε την 12χρονη σε live streaming

Νέες απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται να κάνουν ακόμη πιο αρρωστημένο το κύκλωμα που λειτουργούσε εις βάρος του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA, ο Ηλίας Μίχος δεν εκμεταλλευόταν την ανήλικη μόνο με τους βιασμούς και την έκδοσή της σε οίκους ανοχής, αλλά διακινούσε και πορνογραφικό υλικό. Και όχι μόνο βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και μέσω της υπηρεσίας live streaming! Μέσω εφαρμογής, ο Μίχος αποκόμιζε χρήματα και από πορνογραφικό υλικό των βιασμών που μέσω κάμερας καταγράφονταν και μεταδίδονταν σε live streaming προκειμένου κάποια αρρωστημένα μυαλά να πληρώνουν και να βλέπουν ζωντανά τα εγκλήματα που γίνονταν εις βάρος του παιδιού.

Το ιντερντετικό κύκλωμα είναι τεράστιο και ο Μίχος γνώριζε ότι μπορεί προσελκύει ακόμη περισσότερους ενδιαφερόμενους, αν όχι για να βιάσουν το παιδί οι ίδιοι, τουλάχιστον για να τον πληρώσουν για να δουν το φρικτό θέαμα. Το ότι ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται μεταξύ άλλων και για τη διακίνηση του παιδικού πορνογραφικού υλικού, ήταν γνωστό, αυτό που δεν γνώριζε κανείς μέχρι τώρα όμως, είναι ότι εκείνος είχε στήσει τη... μπίζνα του και στο ηλεκτρονικό κύκλωμα στο dark web. Εκεί, μέσω εφαρμογών άνοιγε την κάμερα και έδινε εικόνα στο «κοινό» του που πλήρωνε για να παρακολουθήσει τους βιασμούς. Μάλιστα, με βάση και τις καταθέσεις του παιδιού, ο Μίχος του έδινε οδηγίες για το πώς πρέπει να στέκεται και τι πόζες πρέπει να παίρνει για να προσελκύει ακόμη περισσότερους ενδιαφερόμενους. 

Πουλούσε φωτογραφίες και βίντεο

Το 12χρονο παιδί επιβεβαίωσε ότι ο 53χρονος είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της. Άλλωστε ανάγκαζε το παιδί να βγάζει τέτοιες φωτογραφίες προκειμένου να τις πουλήσει σε παιδοβιαστές.«Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ», είπε σε μία από τις καταθέσεις της η ανήλικη, συμπληρώνοντας: «Οι άνδρες μού ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο Μίχος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο. Με κάποιους δεν είχα συναντηθεί ποτέ από κοντά. Απλά πλήρωναν για να παίρνουν φωτογραφίες».

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις της ανήλικης, ο 53χρονος προφυλακισμένος, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, της έδινε οδηγίες για το πώς πρέπει να φαίνεται στις φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια πήγαιναν για πώληση σε υποψήφιους βιαστές. «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο Μίχος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου», λ’εει η 12χρονη. «Μου είχε πάρει από τη λαϊκή ένα εσώρουχο και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό. Έλεγε ότι έχω μεγάλο.... Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε. Το είχε κρατήσει στο μαγαζί του το εσώρουχο. Μόνο εκεί το φορούσα. Πριν φύγω διακοπές στην Λευκάδα, το πέταξα», είχε πει χαρακτηριστικά το κορίτσι στους παιδοψυχολόγους. 

Το προφίλ του αστυνομικού

Παράλληλα, ήρθαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη συμμετοχή του αστυνομικού που εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA, o αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται την υπόθεση της 12χρονης υπηρετούσε σε μία Υπηρεσία της ΓΑΔΑ που τις οργάνωνε τις αστυνομικές δυνάμεις, ήταν συνδικαλιστής στην ελληνική αστυνομία, όπου και αποχώρησε και παλαιότερα από τη φρουρά ενός σημαντικού πολιτειακού προσώπου. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μέσω στιχομυθίας της 12χρονης με τον αστυνομικό, φαίνεται να αναφέρθηκε ότι είναι ανήλικη και υπάρχουν πληροφορίες ανταλλαγής πορνογραφικού υλικού! Ο αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ φέρεται να γνώριζε ότι το παιδί ήταν ανήλικο, με το κορίτσι να του λέει ότι ήταν 15 χρονών. Μάλιστα, ο αστυνομικός δεν έμεινε στην ανταλλαγή μηνυμάτων με την ανήλικη, αλλά προχώρησε στην ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, κάτι που σημαίνει πως αν αποδειχθεί από τα στοιχεία της έρευνας, τότε θα κατηγορηθεί για κακούργημα.

«Εκείνη με προκαλούσε»

Την ίδια ώρα, ακόμη πιο εξοργιστική γίνεται η υπόθεση, διαβάζοντας σημεία της απολογίας του Γιάννη Σοφιανίδη, ενός εκ των βιαστών που έχουν προφυλακιστεί. Χωρίς καμία ντροπή, ο 42χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως η 12χρονη ήταν εκείνη που τον προκαλούσε και πως τον πίεζε να βρεθούν. «Μία ημέρα με πήρε τηλέφωνο από ένα ψιλικατζίδικο και μου είπε να συναντηθούμε και μόλις της είπα «δεν θέλω» και να σταματήσει, με εκβίασε και μου είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη», υποστηρίζει Ο Γιάννης Σοφιανίδης. «Μολονότι ήξερες ότι ήταν ανήλικη, τη βίασες περισσότερες από 1 φορές» λέει το κατηγορητήριο του προφυλακισμένου Σοφιανίδη, ο οποίος μάλιστα τόλμησε να υποστηρίξει πως το παιδί έκτης δημοτικού τα έκανε όλα με την συναίνεση του.

Το κατηγορητήριο για τον Ι. Σοφιανίδη

Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022, συνευρέθηκες ερωτικά περισσότερες από μία φορές με την ανήλικη της οποίας την ηλικία γνώριζες όπως και ότι ήταν θύμα εμπορίας ανθρώπων, ήτοι την παρέδιδε σε εσένα ο Ηλίας Μίχος. Στην απολογία του ο Γιάννης Σοφιανίδης διατείνεται πως τον Ηλία Μίχο δεν τον γνωρίζει και πως τα χρήματα που έδινε κάθε φορά στη 12χρονη τα έπαιρνε η μητέρα της. «Συναντηθήκαμε στο μετρό στα Σεπόλια και εκεί μου είπε να της δώσω τα 50 ευρώ, να τα πάει πρώτα στη μαμά της και να γυρίσει πίσω. Μόλις γύρισε την ρώτησα τι είπες στην μάνα σου για τα χρήματα και μου λέει «είπα ότι φροντίζω μια θεία». Μου είχε πει ότι έχει ανάγκη τα χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από την μητέρα της και έπρεπε να της τα επιστρέψει», υποστηρίζει ο 42χρονος.

Ετσι αναγνώρισε η 12χρονη τους βιαστές

Αναγνώρισε η 12χρονη από τα Σεπόλια και τους τρεις νέους προφυλακισθέντες, λέγοντας πως όχι μόνο τους συνάντησε αλλά ασέλγησαν επάνω της. «Τον αναγνωρίζω. Έχουμε βρεθεί δύο - τρεις φορές. Θυμάμαι το μικρό του όνομα και ότι είχε μαύρη BMW. O Ηλίας τον είχε βρει μέσω της εφαρμογής και μετά μιλούσαμε μέσω viber», είπε η 12χρονη. Από την άλλη πλευρά, οι τρεις προφυλακισμένοι αρνούνται τους βιασμούς ενώ ο 34χρονος ισχυρίζεται πως τη συνάντησε δύο φορές αλλά λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούσε να κάνει κάτι. «Την πρώτη φορά που την συνάντησα στα Σεπόλια αντίκρισα μια νεαρή γυναίκα, περιποιημένη, βαμμένη, που στα μάτια μου φαινόταν μεγαλύτερη από 17 ετών. Αμέσως μου ζήτησε το ποσό των 60 ευρώ για να το δώσει στην μητέρα της, στην οποία και το παρέδωσε. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας, αυτοβούλως αναχώρησα από τη συνάντηση χωρίς καμία σεξουαλική επαφή», είπε.

Ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη, όταν η μικρή βλέποντας τη φωτογραφία του, είπε: «Είναι ο (…) και έχει ένα Ford γκρι παλιό. Έχουμε βρεθεί μέσα στο αμάξι του περισσότερες από μια φορές. Και εκείνος μου έδινε γύρω στα 50 ευρώ τη φορά». Ο ίδιος παραδέχτηκε πως μια φορά συνάντησε την ανήλικη αλλά ούτε εκείνος την κακοποίησε σεξουαλικά. «Όταν ήρθε στο αμάξι ήταν βαμμένη και φαινόταν για 17 ετών. Της είπα να πάμε σε ξενοδοχείο αλλά μου είπε όχι. Μου είπε να της δώσω 70 ευρώ να τα πάει στη μητέρα της και θα γυρνούσε πίσω. Δεν γύρισε κι εγώ μετά από λίγο έφυγα».

Όσο για τον 36χρονο, η ανήλικη είπε: «Μια φορά συναντήθηκα με τον (…). Δεν ξανασυναντηθήκαμε γιατί εγώ δεν ήθελα. Εκείνος εμφανίστηκε και πάλι μέσα από την εφαρμογή. Θυμάμαι ότι έχει μια γκρι BMW. Και ναι αναγνωρίζω πως αυτή η BMW στη φωτογραφία είναι το αυτοκίνητό του». Ο 36χρονος αρνείται και τις συναντήσεις ακόμα και τις συνομιλίες μέσω viber. «Την γνώρισα μέσω Blindchat, μου είπε ήταν 17 στα 18. Μου έστειλε φωτογραφία αλλά της είπα ότι φαίνεται μικρότερη από αυτό που μου είχε πει». Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν συνέχισε τη συνομιλία. «Δεν της έστελνα μηνύματα και δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ τηλέφωνα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από τα μηνύματα φαίνεται πως όχι μόνο είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα αλλά μέσω μηνυμάτων κανόνιζαν και τη συνάντηση. Για τις συναντήσεις όμως, σύμφωνα με το MEGA, δεν μιλούσε η 12χρονη αλλά ο Ηλίας Μίχος.

  • 12χρονη: Στις 17:00 στα Σεπόλια με το αμάξι.
  • 36χρονος: Και θα πάμε αλλού;
  • 12χρονη: Σε ένα σημείο που δεν έχει κόσμο.

Στη φυλακή κι ο 36χρονος υπάλληλος του «Μεταξάς»

Στη φυλακή οδηγήθηκε τελικά και ο 36χρονος, διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο «Μεταξάς», που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του ήρε την διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, υπέρ του εισαγγελέα. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ κατά την ανακρίτρια τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για την προσωρινή του κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες καθοριστικό στοιχείο που οδήγησε το Δικαστικό Συμβούλιο στην παραπάνω κρίση ήταν η αναγνώριση του κατηγορούμενου από το κορίτσι με το οποίο φέρεται να συναντήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 36χρονος Ν.Κ. είναι διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Μεταξάς και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Υγείας ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να απολυθεί. Ο 36χρονος ήρθε σε επαφή με το κορίτσι μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, και συναντήθηκε με την 12χρονη στα Σεπόλια, βιάζοντάς την έναντι αμοιβής. 

Ταυτοποιήθηκε 45χρονος που συνομιλούσε με την 12χρονη

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Σεπολίων, καθώς ακόμα ένας άνδρας προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ την ώρα που οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της. Ο άνδρας ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας  Ο 45χρονος αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Παιδοψυχολόγος: Κάθε φορά δίνει νέα στοιχεία η 12χρονη

Η παιδοψυχολόγος που έχει αναλάβει την 12χρονη από τα Σεπόλια κάνει λόγο για ένα παιδί που έχει αποφασίσει να συνεργαστεί. Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται καθημερινά σχετικά με τον εφιάλτη των βιασμών της 12χρονης από τα Σεπόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύτιμη είναι η βοήθεια των παιδοψυχολόγων, καθώς εκείνοι έρχονται σε επαφή με την ανήλικη. Η 12χρονη είναι πολύ επιβαρυμένη ψυχολογικά, καθώς χρειάζεται να ξαναβιώνει τον εφιάλτη που ζούσε μέσα από τις καταθέσεις της. Η Κωνσταντίνα Κωστάκου είναι η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ που έχει αναλάβει το κορίτσι και μιλώντας στο MEGA είπε χαρακτηριστικά ότι «κάθε φορά που καταθέτει το παιδί έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται».

«Προσπαθούμε το παιδί να μην καταρρεύσει, να ανασύρει μνήμες ή να καταθέσει πληροφορίες. Καλούμε ένα παιδί που σε μεγάλο βαθμό έχει αποφασίσει να συνεργαστεί. Χέρι - χέρι στήνουμε μία πληροφορία, πάμε σε μία πορεία», αναφέρει η ψυχολόγος. Αναφερόμενη στη 12χρονη, η Κωνσταντίνα Κωστάκου αναφέρει πως «είναι ένα παιδί που ξέρει τι έχει συμβεί. Αυτά τα τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Είναι ένα παιδί που έχει εξαιρετική σχέση με εμάς. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Δεν θέλω να κλονίσω αυτή την εμπιστοσύνη. Μένουμε σε αυτό που εκείνο (σ.σ. δηλ. το παιδί) αντέχει και επιθυμεί».