Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα θεωρείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Η «κόκκινη» λίστα μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση ο 55χρονος άνδρας σχηματίστηκε από τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδικτυακής του δραστηριότητας που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM). Η αναζήτηση και η λήψη των πορνογραφικών βίντεο, που, σύμφωνα με τον συγγραφέα, χρησιμοποιήθηκαν ως πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή ενός… παιδικού βιβλίου, φαίνεται να ξεκίνησαν από το 2016.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Περιέγραφε απόπειρα βιασμού σε βιβλίο του ο προφυλακισμένος συγγραφέας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συγγραφέας επιχειρούσε να κρύψει τα ίχνη του χρησιμοποιώντας έως και 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η γεωγραφική του τοποθεσία. Ο 55χρονος συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων περνάει τις ημέρες του σε θάλαμο με άλλα 19 άτομα στις φυλακές Τρίπολης  μετά την αποκάλυψη της ζοφερής του δράσης, τη σύλληψη του στις 18 Οκτωβρίου για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους κάτω των 12 ετών και την προφυλάκιση του, στις 26 Οκτωβριου, περιμένοντας η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο.

Είχε 301 αρχεία

Συνολικά 301 βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων είχε κατεβάσει από το Διαδίκτυο ο 55χρονος συγγραφέας. Τα περισσότερα από αυτά αποτύπωναν ακόμα και σκληρές εικόνες με παιδιά κάτω τον 10 ετών. Ο σοκαριστικός αριθμός προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επέτρεπε ταυτόχρονα τον διαμοιρασμό των συγκεκριμένων αρχείων και σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου.

Περισσότερα από 100 βίντεο εντοπίστηκαν μέσα σε δύο σκληρούς δίσκους, κατά την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συγγραφέα στις 18 Οκτωβρίου από το κλιμάκιο της Αστυνομίας. Ο 55χρονος συνελήφθη, ενώ οι αποθηκευτικές μονάδες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να εξακριβωθεί ο ακριβής όγκος των αρχείων. «Πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να κρατήσω το κατασχεθέν υλικό επ’ αόριστον, αλλά θα προέβαινα στην ολοσχερή διαγραφή του αμέσως μετά τη συγγραφή του βιβλίου μου. Επιπλέον, από τα αρχεία που φέρεται να έχω κατεβάσει, έχω διαγράψει πολλά εξ αυτών», ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο συγγραφέας, επιβεβαιώνοντας ότι τα αρχεία που βρέθηκαν δεν ήταν τα μόνα που είχε κατεβάσει, αλλά υπήρχαν στο παρελθόν και άλλα βίντεο με ανήλικα παιδιά.