Μενού
  • Α-
  • Α+

Πραγματικός θρήνος επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην κηδεία του 17χρονου Φώτη που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή από μια ντουφεκιά του 14χρονου αδερφού του πάνω στο κυνήγι, όπως, είπε στην απολογία του ο καθ' ομολογίαν δράστης που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. «Σήκω πάνω παιδί μου» μοιρολογούσε η χαροκαμένη μάνα σε σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον ιερό ναό της Παναγίτσας στη Μάνδρα. Τραγική φιγούρα η μητέρα, που θρηνούσε για τον άδικο χαμό του παιδιού της. «Φώτη μου, πού πας… Γύρνα πίσω, παιδί μου. Σήκω πάνω παιδί μου», ήταν τα λόγια της. Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές ήταν εκεί για το τελευταίο «αντίο», εκεί όπου ράγισαν καρδιές.

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

Ο 14χρονος κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στην κηδεία, καθώς κρατείται και θα οδηγηθεί την Τρίτη στον ανακριτή για να απολογηθεί. Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των υπόλοιπων επτά παιδιών της οικογένειας, καθώς μέσα σε έναν χρόνο υπήρξαν δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς.

Είχαν χάσει και άλλο παιδί σε ηλικία 2 ετών 

Στο νεκροταφείο της Μάνδρας, ο χρόνος στην κηδεία του Φώτη, ενώ στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα που ζουν για δεύτερη φορά, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ένα από τα 9 τους παιδιά, είχε χάσει την ζωή του από φωτιά σε ηλικία 2 ετών!

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του 17χρονου, στην γειτονιά της οδού Σωκράτους στην Μαγούλα, όπου ζει εδώ και χρόνια η οικογένεια, όλοι ζουν ξανά ένα δράμα τόσο για τον άδικο χαμό του Φώτη, όσο και για τις δύσκολες στιγμές που ζει ο 14χρονος. Οπως έλεγαν συγχωριανοί της οικογένειας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στον απόηχο της κηδείας, «...οι γονείς είναι φτωχοί βιοπαλαιστές, ούτε κακοί, ούτε βίαιοι. Ηταν συντετριμμένοι και θρηνούν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τους. Παιδιά που δεν είναι πεινασμένα, είναι κακό να λέγονται και να γράφονται πάνω στον πόνο της οικογένειας αυτά τα πράγματα». Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των άλλων παιδιών της οικογένειας, καθώς υπήρξαν δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς, μέσα σε ένα χρόνο.