Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των Πετραλώνων όπου δύο παιδιά καταγγέλλουν τον πατέρα τους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και τη μητέρα τους για «σιωπή», έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Μετά την πολύωρη κατάθεση της 22χρονης στη ΓΑΔΑ, η νονά της αποκάλυψε πως είδε «περίεργες» φωτογραφίες, ενώ η μητέρα των παιδιών «απαντά» στη μήνυση υποστηρίζοντας πως έχει «πράξει το παν» και έστειλε εξώδικο στον λογοτέχνη για την επιστροφή του 17χρονου στο σπίτι της. 

Διαβάστε ακόμη: Πετράλωνα - δικηγόρος: Υπέστη σεξουαλική βία και η 22χρονη, αλλά προτιμούσαν το αγόρι

Η νονά της 22χρονης αποκάλυψε στο STAR: «μου έδειξαν τα παιδιά (22χρονη και 17χρονος) κάποιες περίεργες φωτογραφίες. Μάλιστα, εκ των υστέρων, μου έδειξαν μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται η μητέρα τους να φιλά στο στόμα την κόρη μου που τότε ήταν 2,5-3 ετών. Ίσως τη φωτογραφία την τράβηξε ο πατέρας των παιδιών, δεν το αποκλείω», είπε συγκλονισμένη και πρόσθεσε: «Με έχει πληγώσει αυτό το πράγμα, καταστρέψανε τα παιδιά τους».

Η νονά της 22χρονης είπε πως η μητέρα των παιδιών φαινόταν μια πολύ ευγενική και καλοσυνάτη κοπέλα και όταν έμεινε έγκυος «δέχθηκα να βαπτίσω την κόρη της». Όλα τα χρόνια δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή της, καθώς φαινόταν μια φυσιολογική οικογένεια. «Τελικά έδινε μια ψεύτικη εικόνα για όλα αυτά», σημείωσε.  Όταν μετά από χρόνια έγιναν οι καταγγελίες από τα δύο αδέλφια, έπεσε από τα σύννεφα. «Δεν γίνεται να μην ήξερε η μητέρα. Ίσως ο άνδρας της προσπαθούσε να την εξαγοράσει για να μη μιλήσει», υπογράμμισε. Αναφερόμενη στη σχέση της σήμερα με τα παιδιά, υποστήριξε ότι μίλησε και με τους δύο, ενώ συνάντησε και τον συγγραφέα στη γνωστή καφετέρια. Ισχυρίστηκε, δε, ότι δεν πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας «κατεύθυνε» τον 17χρονο να προβεί στις αποκαλύψεις και ότι πιστεύει τα παιδιά. «Όλα αυτά που περιγράφουν δε γίνεται να τα λένε χωρίς να ζήσουν, ήταν μικρά παιδιά. Εγώ τα στηρίζω», επεσήμανε.

Πετράλωνα: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας 

Η 22χρονη και ο 17χρονος αρχικά κατήγγειλαν τον πατέρα τους και στη συνέχεια μήνυσαν τη μητέρα τους. Στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας για τη μήνυση στη μητέρα έγινε και η κατάθεση της νεαρής στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη (16/11). Στην πρώτη της αντίδραση μετά την έκταση που πήραν οι καταγγελίες στα ΜΜΕ, η μητέρα μέσω των δικηγόρων της υποστηρίζει πως έχει ζητήσει την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα, πως «έχει ζητήσει με εξώδικη όχληση προς τον φερόμενο συγγραφέα την άμεση επιστροφή του παιδιού της» και πως «έχει πράξει το παν». 

Ολόκληρη η δήλωση

«Δήλωση των δικηγόρων Αθηνών Μαρίας Πηνελόπης Λιακόγκονα, Αθανασίου Μαρίνη

Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες χωρίς να έχει εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και λαβόντες εντολή από τη μητέρα των δύο καταγγελλόντων δηλώνουμε ότι: 

  • Η μητέρα δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει τη θέση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά μόνον ενώπιον των αρμοδίων αρχών όπως πράττει, δηλαδή να απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές ανελλιπώς από το έτος 2017 και έπειτα. Ενδεικτικά αναφέρει τις αιτήσεις - αναφορές της τα έτη 2017, 2018 και έπειτα προς την αρμόδια αρχή κατά του πατέρα των παιδιών της. 
  • Εχει ζητήσει την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα και τον αποκλεισμό του από την επικοινωνία του με τα παιδιά, η επιμέλεια των οποίων της έχει ανατεθεί με απόφαση. 
  • Εχει ζητήσει με εξώδικη όχληση προς τον φερόμενο «συγγραφέα» την άμεση επιστροφή του παιδιού της στην οικία της μητέρας.
  • Συναισθανομένη τη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα παιδιά της, δηλώνει ότι έχει πράξει παν ό,τι απαιτήθηκε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. 
  • Υποβάλλει την έκκληση να παύσει κάθε ενόχληση της προσωπικής της ζωής καθώς και της ανήλικης θυγατέρας της και ζητά να μην χρησιμοποιούνται προσωπικά δεδομένα της ιδίας και της οικογένειάς της και επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της έναντι όσων δεν σέβονται την προσωπικότητά της και τη δυσφημούν.  

Τέλος καλό θα είναι να μην στρεβλώνονται τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας ως προς τη μητέρα, όπως γίνεται διαρκώς από μερικούς παράγοντες της τηλεδίκης που λαμβάνει χώρα καθημερινώς για το οποίο επιφυλάσσεται νομίμως».