Μενού
  • Α-
  • Α+

Eλληνες βαρυποινίτες, οι οποίοι έχουν περάσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους στις φυλακές, μίλησαν στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σροϊτερ και άνοιξαν την καρδιά τους για τους λόγους που οδηγήθηκαν στην παρανομία, αλλά και όσα έχουν βιώσει πίσω από τα κάγκελα των φυλακών. Παράλληλα, έχοντας 107 χρόνια φυλάκισης στην πλάτη τους, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους νέους για το φαινόμενο της νεανικής εγκληματικότητας.

Ο δημοσιογράφος του Alpha συνομίλησε με ανθρώπους που πέρασαν ολόκληρες δεκαετίες στο κελί και του περιέγραψαν πώς κυλά η ημέρα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα αλλά και πώς αισθάνεται εκείνος που έχει περάσει όλη του τη ζωή στερούμενος την ελευθερία του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στους άγραφους νόμους της φυλακής απέναντι στα πιο ειδεχθή εγκλήματα, όπως την παιδεραστία. Κρατούμενος έκανε λόγο για τα «δικαστήρια»των φυλακών που αναλαμβάνουν να αποδώσουν - ενίοτε και με την κάλυψη των φρουρών - τη δικαιοσύνη που δεν αποδίδουν οι δικαστές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Μόνο αν ρουφιάνευες έπεφτε μαχαιριά. Αυτός που είναι ο βιαστής, ο ρουφιάνος, ο παιδεραστής,αυτός που έχει κάνει ένα πολύ άσχημο έγκλημα. Μερικές φορές το έκαναν επίτηδες για να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Τους έφερναν σε εμάς για να τους τιμωρήσουμε. Θα έδινα τη ζωή μου να τιμωρήσω αυτόν τον 53χρονο για το κοριτσάκι το 12χρονο. Θα τον σκότωνα» είπε ο Χαράλαμπος που βρίσκεται ήδη 30 χρόνια στη φυλακή αναφερόμενος στον Ηλία Μίχο και τη φρικτή υπόθεση των Σεπολίων.