Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια καθώς σύντομα αναμένεται να ανοίξει ένας νέος κύκλος συλλήψεων. Το μόνο που απομένει είναι να δοθεί στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων το «πράσινο φως» από της Δικαστικές Αρχές προκειμένου να ξεκινήσουν οι συλλήψεις οι οποίες θα αφορούν άτομα που έχουν λάβει από τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Αυτοί είναι οι 3 προφυλακισμένοι που ασέλγησαν στο κορίτσι

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν φτάσει στα ίχνη δέκα ατόμων που αγόρασαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσα από το προφίλ της 12χρονης στη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών. Επίσης, δύο άτομα φαίνεται πως είχαν πληρώσει για να παρακολουθήσουν live υλικό του ανήλικου κοριτσιού μέσω ειδικής εφαρμογής livestreaming. Υπενθυμίζεται ότι η 12χρονη, στην τελευταία κατάθεσή της, είχε αναγνωρίσει 13 άτομα, με κάποια εκ των οποίων δήλωσε ότι είχε βρεθεί από κοντά και άλλα με τα οποία έχει ανταλλάξει φωτογραφίες και βίντεο, πάντοτε με την καθοδήγηση του Ηλία Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των ατόμων από την 12χρονη, σε συνδυασμό με την άρση απορρήτου, η 33η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ξεκίνησε να καλεί σε απολογία τα άτομα που φέρονται, σε πρώτη φάση, να έχουν ανταλλάξει πορνογραφικό υλικό μέσω πληρωμής. Αρχικά θα γίνει η κλήση τους σε απολογία και ανάλογα με την κρίση των Αρχών θα μετατραπεί ή όχι σε σύλληψη. Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που η προμήθεια και η κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκου αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών, η κατηγορία που απαγγέλλεται είναι κακουργηματικού βαθμού, όπως κακουργηματικού βαθμού είναι και αυτή που αποδίδεται στον παραγωγό και διακινητή τέτοιου είδους υλικού.

Ποινική δίωξη κατά του 57χρονου «Μιχάλη»

Την ίδια ώρα, ενώπιον των Αρχών θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο «Μιχάλης», ο άνδρας που συνομιλούσε με την 12χρονη από τα Σεπόλια σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής. Ο 57χρονος που, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η ανήλικη, της κανόνιζε κάποια από τα ραντεβού με τους παιδοβιαστές, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο, είναι πιθανό ο «Μιχάλης», που είναι το όνομα που χρησιμοποιούσε ο 57χρονος στα ψεύτικα προφίλ που είχε στα κοινωνικά δίκτυα, να μην βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας. Όπως ανέφερε το Tlive, η κλήση σε απολογία δεν πήγε στο σπίτι που διαμένει ο 57χρονος στα δυτικά προάστια, αλλά στο νησί που δήλωνε ως τόπο κατοικίας μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο «Μιχάλης» δεν εμφανιστεί στην ανακρίτρια την ερχόμενη Τρίτη, τότε θα εκδοθεί εις βάρος ένταλμα σύλληψης και θα αναζητηθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους τα πλήρη στοιχεία του «Μιχάλη» και πως αναμένουν μόνο την δικαστική εντολή για να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.Η 12χρονη σε μία από τις καταθέσεις της είχε πει ότι γνώρισε τον «Μιχάλη» μέσω του facebook και πως εκείνος της είχε στείλει πρώτος μήνυμα, προτού η συνομιλία τους «μεταφερθεί» στο Instagram. Παράλληλα, η ανήλικη έδωσε στους αστυνομικούς όλα τα στοιχεία που γνώριζε για το προφίλ του 57χρονου και τα μηνύματα που αντάλλαζαν. Σ’ αυτά, ο 57χρονος υποσχόταν ραντεβού στην ανήλικη με «πολλά λεφτά», λέγοντας πως θα της δώσει 150€ για δύο ώρες σε ξενοδοχείο.