Μενού
  • Α-
  • Α+

Την μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια συνάντησε η κάμερα του Open και η Ελευθερία Σπυράκη, με την γυναίκα να αναφέρει πως εδώ και δύο ημέρες, από όταν το παιδί της άρχισε να δέχεται απειλές δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. Παράλληλα, ανέφερε πως όλα αυτά που συνέβαιναν τα γνώριζε. Ωστόσο ο γιος της τής είχε πει να μην μιλήσει γιατί φοβόταν. Σύμφωνα με την γυναίκα, ο γιος της περνούσε αρκετές ώρες στο ησυχαστήριο με τον πατέρα Αντώνιο.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Πληθαίνουν οι καταγγελίες κι ο πατήρ Αντώνιος μιλά για ψέματα που θα καταρρεύσουν

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ». Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η γυναίκα λέει: «Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του». Ερώτηση: Με ποια δικαιολογία ήταν μαζί του 8 ώρες κλεισμένος; «Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει», κατέληξε.

Πατήρ Αντώνιος: Ποιος κρύβεται από πίσω;

Ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» απαντώντας στις καταγγελίες εις βάρους του, φέρεται να απαντά πως: «αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;» φέρεται να λέει ο πατήρ Αντώνιος μέσω του περιβάλλοντός του.

Νέες καταθέσεις από παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές 

Εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς σήμερα, Δευτέρα αναμένονται νέες καταθέσεις από παιδιά που μεγάλωσαν στη δομή, την ώρα που η οικονομική αστυνομία ελέγχει την διαδρομή των χρημάτων από δωρεές. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο Star, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, ξεκίνησαν έλεγχοι και στο εξωτερικό με τις Αρχές να ψάχνουν offshore εταιρίες σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν.

Παράλληλα με τους Εισαγγελείς ανηλίκων που εξετάζουν τις καταγγελίες των παιδιών, ομάδα 8 εξειδικευμένων αστυνομικών και δημοσίων ελεγκτών ερευνούν τις χιλιάδες σελίδες αρχείων του λογιστηρίου της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να ελέγξουν την νομιμότητα των συναλλαγών. Την ίδια ώρα, συλλέγονται στοιχεία από τράπεζες και την ΑΑΔΕ. Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων Εσόδων, θα υποβληθεί στην εισαγγελία από το νέο έτος.

Δική της έρευνα κάνει και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το πόρισμα της οποίας θα φτάσει στην  Εισαγγελία, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star. Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών αλλά και σκοτεινά δωμάτια να πληθαίνουν. Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στη δομή του Βόλου μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό τροφίμου από υπεύθυνο οποίος έχει και άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Πάντως, ερωτηματικά προκαλούν τα μητρώα της Δομής όπου πολλά παιδιά δεν εμφανίζονται για άγνωστο λόγο.