Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 26χρονος Αλβανός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη κοπέλα στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ο οδηγός του ΙΧ, φέρεται να πάτησε δύο φορές την άτυχη Εμμανουέλα, η οποία ήταν κλινικά νεκρή και οι γονείς της αποφάσισαν χθες το βράδυ να την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη και να δωρίσουν τα όργανά της.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

«Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», ανέφερε και φέρεται να ζήτησε να μην απολογηθεί επί της ουσίας. Ο δικηγόρος του σεβόμενος το πένθος της οικογένειας δεν προέβη σε δηλώσεις. Ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε το θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος. Για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη.

Στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ηθελα να γυρίσουμε πίσω». Κατηγορείται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη. Για τον 26χρονο προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Προανακριτικά, ο αλβανικής υπηκοότητας οδηγός φέρεται να αρνήθηκε πως έτρεχε, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι εγκατέλειψε το σημείο της δυστυχήματος διότι φοβήθηκε, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής. Ωστόσο, οι μαρτυρίες των αυτοπτών αναφέρουν ότι όχι μόνο πάτησε την κοπέλα, αλλά έκανε ξανά όπισθεν για να την αποτελειώσει...