Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακισμένη παραμένει η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το Star το υγρό που έριξε η γυναίκα ήταν τελικά βιτριόλι κι όχι άκουα φόρτε όπως ισχυρίστηκε η ίδια. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το δείγμα υγρής ουσίας χρώματος καφέ από το γυάλινο βάζο περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων.

Αυτό το γεγονός συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος (βιτριόλι). Η δράστιδα μέσω των συνηγόρων της δήλωνε πως το υγρό δεν ήταν βιτριόλι αλλά καθαριστικό οξύ. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει η ίδια «δεν αισθάνεται περήφανη για την πράξη της» και δεν ήθελε να προκαλέσει ζημιά στον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς όπως τόνισε: «Ηταν ένα οξύ υγρό τύπου άκουα φόρτε, που προμηθεύτηκα από το ίντερνετ νόμιμα. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας. Επειδή εγώ δεν μπορώ να οπλοφορώ, εκείνοι οπλοφορούν».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Star, στο μπουκάλι που παρέλαβε μέσω κούριερ αναγραφόταν ότι επρόκειτο για θειικό οξύ. Σύμφωνα με την έκθεση, το βιτριόλι είχε χρώμα καφέ γιατί είχε αναμειχθεί με άλλο υγρό, ενώ ακόμα και όταν δεν είναι καθαρό, προκαλεί εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και θάνατο.

Σύμφωνα, με τον συνήγορο του 36χρονου Αλέξη Κούγια που μίλησε στο ίδιο κανάλι το θύμα «αγωνίζεται μαζί με την οικογένειά του για να σώσει την όρασή του», ενώ όπως ανέφερε ο ποινικολόγος πλέον μετά και την έκθεση των πραγματογνωμόνων «το αδίκημα πλέον είναι απόπειρα ανθρωποκτονία».