Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς εκδόθηκε διάταξη από τους εισαγγελείς που απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται πια σε οποιαδήποτε δομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Το ερώτημα εάν θα αποχωρήσει παραμένει ακόμη αναπάντητο... Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή επιτρέπεται να βρίσκεται στις δομές, ακόμα και στο διαμέρισμα που υπάρχει μέσα στο κτήριο του Κολωνού, όπου βρέθηκαν χρυσές λίρες, 345.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα από άγνωστη πηγή δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος. Υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτηρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία. Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή. 

Στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου αναφέρει πως δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται. Παράλληλα, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την πρεσβυτέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Παρασκευή (2/12) αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού, με υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του είναι ψέματα.

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (30/11) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό. Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση. Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, στον 35χρονο θεολόγο «Πασχάλη», ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πατήρ Αντώνιος θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του και να απομακρυνθεί άμεσα από την δομή του Κολωνού, στον τελευταίο όροφο της οποίας διατηρεί μία από τις κατοικίες του. Η εισαγγελική εντολή έχει ισχύ 90 ημερών κι εφόσον χρειαστεί μπορεί να ανανεωθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Πατέρας Αντώνιος: Το... ορφανό ετήσιο εισόδημα του ιερέα «ροκ σταρ» που είχε γεμίσει τη δομή φωτογραφίες του

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, αποκαλύφθηκε επίσης πως από τις φορολογικές δηλώσεις του πατρός Αντωνίου φαίνεται ένα ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ το οποίο είναι από άγνωστη και απροσδιόριστη πηγή, σύμφωνα με το MEGA. Στην φορολογική δήλωση του πατέρα Αντωνίου επίσης εμφανίζεται ακίνητο σε επαρχιακή πόλη, σημαντικής αξίας, χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πώς το ακίνητο βρέθηκε στην ιδιοκτησία του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως διαχειριστής του πατέρα Αντωνίου εμφανιζόταν ο μέχρι πρόσφατα αποθανών πατέρας του!

Ταυτόχρονα, βίντεο από τις γιορτές του πατέρα Αντωνίου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τα παιδιά να τον υποδέχονται σαν ροκ σταρ με κομφετί να πέφτουν από οροφή, με πανό, ακόμα και με μπάντα για να του ευχηθούν «χρόνια πολλά». Οι εμφανίσεις του μπροστά στα παιδιά της «Κιβωτού» δείχνουν μελετημένες και σε όλες τις περιπτώσεις σκηνοθετημένες. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Χίο με τα παιδιά της να τον υποδέχονται με πανό και λουλούδια στο αεροδρόμιο. Μπορεί όπως λένε στο MEGA πρώην τρόφιμοι της «Κιβωτού», οι εμφανίσεις του, να ήταν μετρημένες στα δάχτυλα μπροστά τους κάθε χρόνο, αλλά όταν αυτό συνέβαινε σε γιορτές και γενέθλια συνήθως, η πρεσβυτέρα και οι υπεύθυνοι στις κατά τόπους δομές δεν άφηναν όπως φαίνεται τίποτα στην τύχη.

Ο πατέρας Αντώνιος δείχνει να αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου. Το μαρτυρούν οι δηλώσεις, οι πόζες και φυσικά οι εμφανίσεις του. Από υπηρέτης του ράσου αρχίζει να κοιτάζει το φακό υπεροπτικά, να βάζει μια σειρά από δικές του φωτογραφίες σε κορνίζες πάνω στο γραφείο του, να αισθάνεται παντοδύναμος και φτάνει στο σημείο να πρωταγωνιστεί σε τοιχογραφία ως άλλος Νώε με ένα παιδί στους ώμους κ προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του, χαράσσεται σε ξύλινο ταμπλό ως η άμπελος, σε μια ευθεία σύνδεση του εαυτού του, με τον Ιησού Χριστό.

Στις αρχές του 21ου αιώνα όταν ο ίδιος και η πρεσβυτέρα έφταναν από την Χίο στην Αθήνα και προχωρούσαν στην ίδρυση της «Κιβωτού», οι τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν σπάνιες και το πνεύμα στις ομιλίες του διαφορετικό. Με το πέρασμα των χρόνων η «Κιβωτός» μεγάλωσε και απλώθηκε εκτός Αθηνών.  Ο ιερέας που ξεκίνησε όπως έλεγε φτωχός βρέθηκε το 2022 με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η σύζυγός του, με τραπεζικές θυρίδες. Ήταν τόση η άνεση, που όπως διαπιστώθηκε τα 8 τελευταία χρόνια ο λογαριασμός μισθοδοσίας του, παρέμεινε ανέγγιχτος.