Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Άριελ αποχωρεί σήμερα από τη χώρα, όμως οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει μια νέα μεταβολή του καιρού. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία Άριελ κινείται πλέον προς την περιοχή της Τουρκίας, όμως αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με συνέπεια να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός, όπως είπε, θα είναι ήπιος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

Η νέα μεταβολή του καιρού

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι αύριο και μεθαύριο θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες «όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα έρχεται μια νέα διαταραχή από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας». Παρά ταύτα, τόνισε ότι αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομα, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας». 

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή προβλέπει και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου. Όπως ανέφερε, αναμένεται επιδείνωση την Κυριακή στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με μπόρες και καταιγίδες. Πάντως, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, σε μια πρόγνωση των επόμενων ημερών, έδειξε και τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες που θα επικρατούν στην Ελλάδα μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, είπε ότι η περιοχή μας δείχνει να έχει αρκετά «μαλακό» καιρό μέχρι τις 9-10 Δεκεμβρίου, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να κατέβουν πιο χειμωνιάτικες αέριες μάζες. Μάλιστα, το σκηνικό αυτό αναμένεται να κρατήσει και για περισσότερες ημέρες, προς τα μέσα δηλαδή του Δεκεμβρίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες πέντε μέρες

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ έως και την Τετάρτη:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-12-2022

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-12-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-12-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-12-2022

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-12-2022

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.