Μενού
  • Α-
  • Α+

Λάβρος ήταν ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου Θρασύβουλος Κονταξής μιλώντας για πρώτη φορά για την υπόθεση που έχει βγει στο προσκήνιο κι αφορά στην Κιβωτό του Κόσμου και τα όσα καταγγέλλονται ένθεν κακείθεν. Ο δικηγόρος του κληρικού μίλησε για υπόθεση που δεν υπάρχει καμία κατηγορία, για την οποία κανείς δεν έχει κληθεί να απολογηθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Μίλησε ξεκάθαρα για υπόθεση ορμώμενη από την Εκκλησία κι από την κυβέρνηση. Παράλληλα, επιτέθηκε στο νεοδιορισθέν ΔΣ, αλλά και στους εισαγγελείς που έδωσαν «αν έδωσαν» την εντολή για την έξωση του πατρός, της πρεσβυτέρας και του παιδιού τους από την δομή του Κολωνού.

Επανέλαβε πολλάκις τις λέξεις «παράνομα», «αυθαίρετα», «χωρίς καμία ειδοποίηση» τονίζοντας ότι θα πάει στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο την προσεχή Δευτέρα.

«Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε έχει κληθεί κανείς για απολογία» είπε ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου και πρόσθεσε: «Δεν αφορά υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας Αντωνίου αυτό που θα πω. Το αβυσσαλέο μίσος της Εκκλησίας για το έργο του πατρός Αντωνίου συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου».

Εκανε δε λόγο για παράνομη έξωση του πατρός Αντωνίου: «Αυθαίρετα κλείδωσαν τις πόρτες και πέταξαν στο δρόμο την οικογένειά του. Είναι ανέστιος γιατί δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Γύρισε από το γραφείο που με επισκέφθηκε χθες το απόγευμα κι έμεινε στο δρόμο. Ελπίζω ο κ. Ιερώνυμος, η κυρία Μιχαηλίδου η κυρία Μαρτίνου κι άλλοι λοιποί να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» είπε με δηκτικό ύφος ο κ. Κονταξής και πρόσθεσε: «Εχουν αλλάξει τις κλειδαριές και δεν μπορούν καν να πάρουν τα πράγματά τους».

Για τις κατηγορίες είπε ότι αυτές δεν υφίστανται, πρόκειται μόνο για φήμες κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στους εκπροσώπους του Τύπου, προειδοποιώντας τους να είναι... εγκρατείς γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεων, όπως τόνισε. «Τη Δευτέρα πάω στον κ. Ντογιάκο. Αν υπάρξει κάτι θα τα πούμε στη Δικαιοσύνη. Εχουν φτάσει καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές; Το γνωρίζετε εσείς; Για υποθέσεις σε δημοσιεύματα δεν απαντώ δεν έχει καμία αξία» είπε κι επανήλθε στο θέμα της έξωσης λέγοντας: «Είναι παράνομο κι αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη να το πει, ή κάποιος από τους εισαγγελείς που έδωσαν την διαταγή αυτή. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Θα υποβληθεί και έγκληση σε συνεννόηση με τον πατέρα Αντώνιο σε βάρος όσων έκαναν αυτή την παράνομη πράξη» είπε.

Κλείνοντας επανέλαβε πως ό,τι ακούγεται και γράφεται για σπίτια και μεζονέτες στη Ραφήνα κι αλλού είναι ψέμα κι ο πατήρ Αντώνιος «δεν έχει μόνιμη κατοικία, είναι ανέστιος. Κατά παραχώρηση έμενε εδώ (σ.σ.: στον Κολωνό) την τελευταία 10ετία» κι επιτέθηκε στην Εκκλησία, η οποία σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις έδειξε... αυξημένα αντανακλαστικά.

Αφησαν οικογένεια με ανήλικο παιδί να κοιμηθεί στο αμάξι

Ο έτερος δικηγόρος του κληρικού, Γιάννης Κώτσος είπε: «Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας, για έναν άνθρωπο που είναι, και το έχει δηλώσει ευθύς εξ' αρχής, αθώος πριν καν κληθεί να δώσει τις νόμιμες εξηγήσεις

πριν καν καταστεί κατηγορούμενος και μάλιστα όταν ευθύς εξ' αρχής έχουν δηλώσει αμφότεροι ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Αυτο που βίωσαν χθες το βράδυ με την αδικαιολόγητη και μη νόμιμη αλλαγή των κλειδιών του κοιτώνα τους εντός της Κιβωτού, χωρίς να τους έχει δοθεί νόμιμα οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, οδήγησε ένα ζεύγος ανθρώπων μαζί με το ανήλικο παιδί τους να διανυκτερεύσουν εντός του αυτοκινήτου γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε» κατέληξε.