Μενού
  • Α-
  • Α+

Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα Σταματία περνούν στην αντεπίθεση πηγαίνοντας στον Αρειο Πάγο μετά την «έξωση» που υποστηρίζουν πως τους έγινε από τη δομή στον Κολωνό. Ο δικηγόρος Θεόδωρος Κονταξής μετέβη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και αναμένεται να συναντήσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσει μήνυση εις βάρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Στόχος τους είναι «η εφαρμογή της νομιμότητας», είπε ο κ. Κονταξής. 

Το ζευγάρι υποστηρίζει πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τις αποφάσεις τους παραβίασαν την οικιακή ειρήνη και προέβησαν σε παραβίαση καθήκοντος. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι το ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητο τους ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε ενοικίαση σπιτιού αλλά και αποθήκης.  Παράλληλα ο πατέρας Αντώνιος μέσω των δικηγόρων του τα προηγούμενα 25ωρα έστρεψε τα βέλη του κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της κυβέρνησης για τη στάση τους στα όσα συμβαίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή εισαγγελέα δεν επιτρέπεται στον πατέρα Αντώνιο, και άλλα τέσσερα άτομα, να μπουν στις δομές της Κιβωτού για τρεις μήνες. Άγνωστο παραμένει πού μένουν αυτή τη στιγμή ο πάτερ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και το παιδί τους. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι καταθέσεις τεσσάρων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλες δομές στην Αττική. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», τα τέσσερα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός». Όμως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες - μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «στόχαστρο» τα οικονομικά

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά τις διαδρομές των χτημάτων που βρέθηκαν ενώ στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν προς τα παιδιά και τους εργαζόμενους που έκαναν τις καταγγελίες. Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση αγνώστων να προχωρήσουν σε αλλαγή επωνυμίας και λογότυπου της επίσημης ιστοσελίδας της Κιβωτού του Κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σελίδα στο facebook μετονομάστηκε σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού» και οι διαχειριστές της επεσήμαναν ότι «η ονομασία και το λογότυπο της ομάδος μόλις άλλαξε προσωρινά διότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει καμία σχέση με το προσωρινό Δ.Σ. της Κιβωτου του Κόσμου αλλά εμείς οι άνθρωποι που είμαστε πίσω από αυτήν τόσα χρόνια, την φτιάξαμε για να υποστηρίξουμε το έργο του πατρός Αντωνίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και όταν επιστρέψουν τα πράγματα όπως ήταν θα την ονομάσουμε και πάλι ΚτΚ.»