Μενού
astynomia
Αστυνομία | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν πατέρας και γιος που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στο Ιλιον και τους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα, ο πατέρας, 47 ετών, και ο γιος του, 19 ετών, κατηγορούνται για 8 κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Οι δύο άνδρες εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους στον δρόμο, τα οποία είτε πήγαιναν στην εκκλησία είτε στη λαϊκή. Τα παρακολουθούσαν και μόλις έβλεπαν ότι ήταν απομονωμένες τους την «έπεφταν» και τους αφαιρούσαν με τη χρήση βίας τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο νεαρός φαίνεται να παρακολουθεί το θύμα του, μία ηλικιωμένη γυναίκα, και ορμά να της αρπάξει την αλυσίδα από τον λαιμό. Την πέταξε κάτω, την έσυρε στον δρόμο και μόλις άρπαξε τη λεία του έγινε καπνός.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος ήταν εκείνος που δρούσε και έκανε τις επιθέσεις στις ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ ο πατέρας του κρατούσε «τσίλιες» ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.