Μενού
roma-astynomikoi
Αστυνομικοί | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δέκα αστυνομικοί που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μενίδι στην περιοχή Αυλίζα όπου ξέσπασαν επεισόδια από Ρομά, τραυματίστηκαν. Οι έξι από αυτούς δέχθηκαν αντικείμενα, όμως οι άλλοι τέσσερις έφεραν τραύματα από σκάγια λόγω πυροβολισμών από την πλευρά των συγκεντρωμένων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και οι 10 έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Χθες από την Αθήνα όπως στο Ζεφύρι και τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου έως τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ενώ από ρίψη πέτρας προκλήθηκε ζημιά στο παρμπρίζ ασθενοφόρου ενώ μετέφερε διασωληνωμένη ασθενή. Αργά χθες το βράδυ στη Φυλή αλλά και στη περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι στήθηκαν νέα πεδία έντασης

Οπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτη το Reader.gr έχει προκαλέσει προβληματισμό το γεγονός ότι Ρομά που διαμαρτύρονται έχουν κάνει την εμφάνιση τους με καραμπίνες στα χέρια. Για αυτό το λόγο δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι μέρα και νύχτα σε επιφυλακή προσπαθούν να δημιουργήσουν κλοιούς ασφαλείας και να κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να μην υπάρξει επέκταση των επεισοδίων. 

Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω

Εξάλλου, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο της Περιφερειακής Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από συμπλοκή με την αστυνομία. Στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας έως ότου συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.