Μενού
stayros-mpalaskas
Σταύρος Μπαλάσκας | @alpha
  • Α-
  • Α+

Η τεράστια διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και την κοινότητα των Ρομά συνεχίζεται αμείωτα με τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης σε Αττική και Θεσσαλονίκη να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αρκετούς τραυματισμούς αστυνομικών. Την ώρα που ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε, ομάδες Ρομά ζητούν εκδίκηση. Ο νεαρός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως, μία δήλωση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα στην εκπομπή T-Live του Alpha έχει ξεσηκώσει νέα θύελλα αντιδράσεων!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας ενώ ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεση, θέλησε να δικαιολογήσει την ενέργεια του συναδέλφου του να πυροβολήσει τον νεαρό λέγοντας: «Ο αστυνομικός έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι η μία, η πρώτη σφαίρα ήταν εκφοβιστική στον αέρα για να ακούσει και να σταματήσει και η δεύτερη ήταν για τα λάστιχα, όμως λόγω της καταδίωξης και των συνθηκών βρήκε τον άτυχο νεαρό, το άτυχο παιδί στο κεφάλι».  

Στην ουσία, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο αστυνομικός έχει πυροβολήσει δύο φορές, ενώ η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη στην πόρτα ενός παρακείμενου ξενοδοχείου, κάτι που από μόνο του καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε την πρώτη φορά εκφοβιστικά στον αέρα.