Μενού
Proastiakos
Προαστιακός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καθυστερήσεις αναμένονται στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ και δύο συρμοί παραμένουν ακινητοποιημένοι, μετά από μικρής έντασης επεισόδια που δημιούργησαν άτομα από παραπλήσιους οικισμούς Ρομά στον Ασπρόπυργο. Αρχικά, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενα τρένα με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή διακοπή δρομολογίων, μετά από απόφαση της Hellenic Train και με τη σύμφωνη γνώμη Αστυνομίας και Πυροσβεστικής προς αποφυγή πιθανού τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρία «Εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της Πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Ανω Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου και αναμένονται καθυστερήσεις.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και βρίσκονται σε επιφυλακή στο ενδεχόμενο νέων επεισοδίων, ενώ οι μικρές εστίες φωτιάς που είχαν ανάψει έχουν σβήσει.

Επεισόδια και στα Μέγαρα

Ομως, λίγο αργότερα, ξεκίνησαν επεισόδια και στα Μέγαρα, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων και για την ακρίβεια από το 39ο έως και το 42ο χιλιόμετρο. Εκτροπή οχημάτων γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό. 

Πρόκειται για επεισόδια που έχουν να κάνουν με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη της Αστυνομίας, επειδή εκείνος νωρίτερα είχε διαφύγει από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη.

Οι ταραξίες πέταξαν διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα και πλέον από τις Αρχές περιμένουν μηχανήματα καθαρισμού για να τα απομακρύνουν από τον δρόμο και να δοθεί ξανά ο δρόμος σε κυκλοφορία.