Μενού
katadioxi
Καταδίωξη του 16χρονου Ρομά από ΔΙΑΣ | glomex
  • Α-
  • Α+

Περισσότερο με... συνοδεία, παρά με καταδίωξη μοιάζει η εικόνα που έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας και η οποία φαίνεται ότι ανατρέπει τα όσα κατέθεσε ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία αστυνομικός και η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της. Οπως δείχνει το βίντεο, υπάρχει απόσταση στις εμπλεκόμενες μοτοσυκλέτες των ΔΙΑΣ και του καταδιωκόμενου 16χρονου και δη από τη δεύτερη μοτοσυκλέτα από την οποία πυροβόλησε ο αστυνομικός στο κεφάλι του ανήλικου.  

Στα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εμβολισμού των μηχανών της ΔΙΑΣ από τον 16χρονο. Το ένα είναι 200 μέτρα πριν την κατάληξη της καταδίωξης και το άλλο με λίγο πιο θολή εικόνα που δεν συνάδουν με την κατάθεση του 34χρονου αστυνομικού και της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ. Σε ένα ακόμα βίντεο, το οποίο δεν έχει βγει στη δημοσιότητα αλλά το έχουν οι Αρχές στα χέρια τους, λίγη ώρα αργότερα, το αγροτικό του 16χρονου φαίνεται να εκτρέπεται της πορείας του καθώς «πάτησε» σε γραμμές τρένου και πιθανώς ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και δεν προσπάθησε να εκτρέψει της πορείας τους τις μηχανές.

Δεύτερο στοιχείο που εξετάζεται είναι η βολίδα που βρέθηκε σφηνωμένη στην πόρτα ξενώνα κοντά στο σημείο ακινητοποίησης. Αν αποδειχθεί ότι το βλήμα προήλθε από το όπλο του αστυνομικού, τότε καταρρίπτεται και το σενάριο του πυροβολισμού στον αέρα για εκφοβισμό και μιλάμε για μία ευθεία βολή.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, αν δεν ανατραπούν στην πορεία της προανάκρισης, τότε μιλάμε για μία υπόθεση που πήγαν όλα λάθος από επιχειρησιακής πλευράς. Μένει να αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες, την ώρα που η οργή ξεχειλίζει στις τάξεις των Ρομά για αστυνομική βία και για ρατσιστικά κίνητρα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι.