Μενού
epeisodia-ippokrateio
Επεισόδια με Ρομά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα επεισόδια σημειώνονται μεταξύ Ρομά και δυνάμεων της αστυνομίας, αυτή τη φορά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, περίπου 200 άτομα έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στην οδό Ποταμού από το ύψος της οδού Καραολή και Δημητρίου έως και τη Δερβενακίων. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Νωρίτερα, η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις στη δυτική Αττική, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «σκούπα» σε περιοχές όπου διαμένουν Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ ξεκίνησαν να «χτενίζουν» τις περιοχές ΖεφύριΜενίδι και Άνω Λιόσια, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν όσα άτομα έλαβαν μέρος στα χθεσινά επεισόδια, με την πυρπόληση αστικού λεωφορείου και τον εμπρησμό επιχειρήσεων με ελαστικά στον Ασπρόπυργο. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε ένα «κοκτέιλ» φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις Αρχές να στείλουν μήνυμα από το «112», προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμένων ελαστικών και άλλων αντικειμένων.