Μενού
fotia-ston-peiraia
Φωτιά σε πολυκατοικία στον Πειραιά | @Ant1
  • Α-
  • Α+

Πέντε άτομα χρειάστηκαν περίθαλψη, οι τέσσερις - δύο γυναίκες και δύο άνδρες- με αναπνευστικά προβλήματα και άλλη μία γυναίκα με εγκαύματα, έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πολυκατοικία σε γειτονιά του Πειραιά. Δεκάδες ένοικοι βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ενώ άλλοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματά τους, καθώς δεν μπορούσαν να βγουν λόγω των καπνών. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας και των πέντε ανθρώπων δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η φωτιά φέρεται να ξέσπασε στον 2ο όροφο πιθανότατα από τζάκι. Σύμφωνα με ένοικο του σπιτιού που μίλησε στον ΑΝΤ1, αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει από τις φωνές. «Εμείς είμαστε στον 4ο όροφο. Μείναμε μέσα στο διαμέρισμα καθώς δεν μπορούσαμε ούτε να ανοίξουμε την πόρτα από τους καπνούς. Μας έβγαλαν με μάσκες και βρεγμένες πετσέτες που βάλαμε στα πρόσωπά μας. Ηταν φρίκη» είπε η ίδια για τα όσα έζησε το βράδυ της Παρασκευής.

Λίγο μετά τις 23:30 η Πυροσβεστική έσβησε την φωτιά και τα άτομα μεταφέρθηκαν μέσω του κλιμακοστασίου σε ασφαλές σημείο, ενώ ακολούθησε και έλεγχος στο κτήριο για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους