Μενού
roma
Ρομά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες πληροφορίες για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα voria.gr, από την εξέταση που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής προκύπτουν στοιχεία σχετικά με την πορεία που είχε η σφαίρα που τραυμάτισε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον ανήλικο.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο Ρομά στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου, δηλαδή αριστερά κάτω χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η ιατροδικαστική εξέταση ήρθε να επιβεβαιώσει την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ανήλικου, ο οποίος φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από το βλήμα του πιστολιού, ενώ διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου του, από όπου το βλήμα αφαιρέθηκε από τους γιατρούς.

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 16χρονο. Ο νεαρός Ρομά παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως στον 34χρονο αστυνομικό που απολογήθηκε σήμερα Παρασκευή (9/12) επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή για το εάν θα παρέμενε προσωρινά κρατούμενος ή όχι. Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει την οριστική απόφασή του εντός των επομένων πέντε ημερών.