Μενού
astynomiki-epiheirisi-aspropyrgos
Αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές Ρομά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική, σε περιοχές που κατοικούν Ρομά, πραγματοποίησε η Αστυνομία, με φόντο τα επεισόδια για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επιχείρηση μέσα των Αρχών, μέσα σε δύο 24ωρα, ενώ και αυτή τη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο. Συνελήφθησαν 6 άτομα, ενώ έγιναν 15 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (9/12) στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων και άλλων οικισμών του Ασπροπύργου καθώς και στο Μενίδι, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ. καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες, προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 6 , για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, κλοπής, καθώς και των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι επιχειρήσεις την περιοχή συνεχίζονται.