Μενού
giatroi-nosokomeio
Γιατροί σε νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με δύο rapid test την εβδομάδα και χρήση μάσκα υψηλής προστασίας θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο της επιστροφής των υγειονομικών στην εργασία τους συνολικά. Ταυτόχρονα όμως, η Επιτροπή εισηγείται οι ανεμβολίαστοι γιατροί να μην τοποθετηθούν σε μονάδες με ευάλωτους ασθενείς όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι Μονάδες Νεογνών και σε όσες δομές Υγείας υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων που δεν έχουν εμβολιαστεί αναμένεται να επιστρέψουν δύο test την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας. Επιπλέον, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA