Μενού
ilion
Ιλιον | @Alpha
  • Α-
  • Α+

«Ζητώ συγγνώμη, "πάγωσα", ένιωσα αδύναμος» λέει ένας από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της φρίκης στο Ιλιον. Μητέρα και γιος ζήτησαν συγγνώμη από τον 15χρονο που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού κατά συρροή από συμμαθητές του, τη στιγμή που ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η υπόθεση έγινε γνωστή όταν ο ξάδερφος του θύματος είδε βίντεο με την κακοποίηση. Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου κατηγορούμενου λέει πως η οικογένειά της φοβάται και έγραψαν έξω από το σπίτι τους «θα σε σφάξουμε». 

Ο 15χρονος κατηγορούμενος είπε στον ALPHA πως το θύμα δεν μίλησε ποτέ στην οικογένειά του. «Ενιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ήθελα να τον βοηθήσω. Πάγωσα, τρόμαξα για 1 - 2 δευτερόλεπτα και όπως φαίνεται στο βίντεο ακούγονται πολλές φωνές. Μετά το τελευταίο περιστατικό η παρέα διαλύθηκε. Το θύμα είπε πως δεν θέλει να μιλάει με κανέναν από εμάς. Παρ' όλα αυτά εγώ με το θύμα κρατούσε φιλικές σχέσεις, μιλούσαμε με μηνύματα και στις 21 Δεκεμβρίου μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Του ζήτησα συγγνώμη που δεν μπορούσα να κάνω κάτι, του είπα πως μπροστά μου δεν θα γίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο» είπε ο 15χρονος στον ALPHA. 

Από την πλευρά της η μητέρα του ζήτησε συγγνώμη και σχολίασε: «πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί ένα παιδί να κάνει αυτό το πράγμα, ποιος έδωσε αυτή την ιδέα. Πήγαιναν φροντιστήριο μέχρι τις 10:30 το βράδυ πότε πήγαιναν εκεί; Είμαστε 23 χρόνια στην Ελλάδα, αγοράσαμε ένα σπίτι με κόπο και φοβόμαστε να πάμε. Χθες που πήγε η κόρη μου σπίτι είδε στον τοίχο γραμμένο "θα σε σφάξουμε". Γράφουν στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν φωτογραφίες του παιδιού μου. Μένουμε σε ξένο σπίτι αυτή τη στιγμή». 

Πατέρας μαθήτριας: Την απειλούν

Επίσης ο πατέρας μίας εκ των τεσσάρων κοριτσιών που ο 15χρονος υποστήριξε ότι ήταν παρούσες στους βιασμούς μίλησε στο MEGA και υποστήριξε πως η κόρη του δεν γνωρίζει τίποτα: «Ετυχε να περάσει, είπε γεια στην παρέα γιατί τους ήξερε από πριν. Αυτό ήταν, όχι ότι έκανε παρέα. Χωρίς να ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα, ήξερε ότι μαζεύονται εκεί πέρα, ακούνε μουσική, το είχαν στέκι τους, τίποτα άλλο. Δεν είχε κάποια σχέση, δεν είχε ακούσει κάτι περίεργο, θα το είχε πει πρώτα σε εμάς. Δεν ξέρει τίποτα». 

Οπως υποστήριξε, το όνομα της κόρης του διέρρευσε στα social media και «στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνο. Δυστυχώς έχει πάρει τέτοια τροπή το πράγμα που χωρίς να κάνει τίποτα το παιδί βρισκόμαστε να απειλούμαστε και να μη μπορούμε να βγούμε από το σπίτι ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είμαστε τώρα μπλεγμένοι έτσι από το πουθενά και να φοβόμαστε να κυκλοφορήσει έξω το παιδί. Ευτυχώς είναι Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται να πάει σχολείο. Αυτό σκεφτόμαστε. Η μικρή είναι χάλια. Κλαίει δύο ημέρες τώρα. Δεν μπορούμε να τη συνεφέρουμε».

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι δύο ανήλικοι

Στο μεταξύ το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο ακόμα ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί πέντε. Την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που κλήθηκαν να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση, ενώ ο τέταρτος ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Μάλιστα, φέρονται να έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.