Μενού
ROMA
Κάλαντα Πάτρα | pelop.gr
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφορικά με τις πληροφορίες που παρέχονται από τα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το θέμα του 35χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης και να πυρπολήθηκε από παρέα Πατρινών, σε επιχείρηση αυτοκινήτων όπου πήγε να πει τα κάλαντα. Οπως τονίζεται, η ΕΛΑΣ είναι ενήμερη για το συμβάν, έχει συλλέξει υλικό το οποίο έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα και η υπόθεση προχωρά.

Η ανακοίνωση λέει χαρακτηριστικά πως: «Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
  • Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
  • Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πάντως, εν αντιθέσει με όσα ανέφερε η εφημερίδα Πελοπόννησος που δημοσιοποίησε το θέμα, το φερόμενο ως θύμα παρουσίασε μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου. Πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με πρόσβαλε και κάνεις δεν μείωσε την προσωπικότητα μου και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν και χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός», φέρεται να είπε στην αστυνομία. 

«Πήγα να πω τα κάλαντα και ήθελα εγώ να τα πω καθισμένος στα γόνατα. Δεν μου είπαν οι άνθρωποι κάτι. Εγώ το ήθελα κι επειδή με γνωρίζουν , από καλαμπούρι, έπαιξα. Τα παιδιά μετά μου έβαλαν φωτιά για το καλαμπούρι» είπε εν συνεχεία σε δηλώσεις του στον Τύπο.