Μενού
  • Α-
  • Α+

Καμία συζήτηση δεν τίθεται γύρω από το θέμα των σχολείων, παρά κάποιες «φωνές» που ακούγονται από επιστήμονες αναφορικά με τα πολλά κρούσματα γρίπης και το επερχόμενο νέο κύμα του κορονοϊού. «Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα (9/1)», διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (7/1) στον ΣΚΑΪ.

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη», πρόσθεσε η υπουργός.

Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών». 

Στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά - σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή

Για το μείζον θέμα που ανακύπτει κάθε χρονιά με τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών, παρότι υπάρχει πληθώρα αδιόριστων καθηγητών, η κυρία Κεραμέως είπε: «Για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά είχαμε πει θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό γιατί πολύ ωραίες όλες οι μεταρρυθμίσεις αλλά αν επενδύσεις πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, τότε όλα τα άλλα είναι μάταια. Γι' αυτό διορίσαμε 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και 6 χιλιάδες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά - σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού», πρόσθεσε.

Kαπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων είναι ο Νίκος Καπραβέλος. Με τις ιογενείς λοιμώξεις να σαρώνουν ήδη ακούγονται προτάσεις για παράταση των σχολικών διακοπών μέχρι να κοπάσει το κύμα. «Η επίπτωση που έχει στα παιδιά αυτό με ανησυχεί περισσότερο για τις ιογενείς λοιμώξεις και για την έξαρση που δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της στην Ελλάδα, αντί να παίρνουμε τέτοια μέτρα ας σκεφτούμε λίγο ακόμα και για παράταση των διακοπών των παιδιών. Ας το σκεφτεί η Επιτροπή, υπάρχει μια έξαρση των ιογενών λοιμώξεων και το κυριότερο και επικίνδυνο δεν έχουμε κλίνες εντατικής»  δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.