Μενού
topalos
Βασίλης Τόπαλος | Glomex
  • Α-
  • Α+

Στην Υποδιεύθυνση της Αστυνομίας για την Αντιμετώπιση της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους βρίσκεται αυτήν την ώρα ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, Νίκος Γιδάκος, όπου και κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του ο 16χρονος πρωταθλητής της πυγμαχίας, Βασίλης Τόπαλος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του STAR, ο Νίκος Γιδάκος πέρασε την «πόρτα» της Ασφάλειας λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όπου και καταθέτει για δεύτερη φορά για τον θάνατο του νεαρού αθλητή.

Το ερώτημα που φέρεται να έθεσαν σήμερα στον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου οι Αρχές ήταν το τι προηγήθηκε πριν την κατάρρευση του αθλητή, ερώτημα που απαντάει μέχρι αυτήν την ώρα ο Νίκος Γιδάκος. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου είχε δηλώσεις ποιοι και πόσοι ήταν παρόντες στο γυμναστήριο εκείνη τη μοιραία μέρα, που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης. Μετά και την κατάθεση του Γιδάκου, ακολούθησε ένα μπαράζ καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, αθλητές που βρίσκονταν μαζί με τον Βασίλη Τόπαλο στο ρινγκ, αλλά και από μέλη της οικογένειάς του.

Τι είχε πει για εκείνη τη μέρα

«10 και κάτι.10:30 ξεκινάει το γκρουπ. 10:40 ξεκινήσαμε το ζέσταμα. Στη συνέχεια ακολούθησε προπόνηση η ίδια με όλο το γκρουπ, αυτό σημαίνει ότι κάναμε ασκήσεις ταχύτητας, στόχων, τακτικής οι οποίες δεν είχαν επαφή καθόλου. Δεν υπάρχει υποσκληρίδιο αιμάτωμα σε πυγμάχους στη βιβλιογραφία και πάντα φοράγαμε συγκεκριμένα. Ο πατέρας του μας έφερνε ειδικά (κάσκα - γάντια) τα οποία είναι πιστοποιημένα από την παγκόσμια ομοσπονδία και ήθελε να φοράμε αυτά, τα οποία η γροθιά δεν κλείνει τελειώς έτσι ώστε να μην έχει μεγάλη πρόσκρουση και το υλικό απορροφικότητας μεγάλο», είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης σχετικά με εκείνη τη μοιραία μέρα.

Οι Αρχές περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, που θα τους βοηθήσει περισσότερο στην έρευνα που έχει διεξάγει για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς θα τους δώσει το «φως», για να δουν ποιον θα καλέσουν στην Υποδιεύθυνση για την Αντιμετώπιση της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

Τι δηλώνει προπονητής για τον θάνατο του αθλητή

Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του.

«Εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;», δήλωσε ο Γιάννης Αϊδινιώτης. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για έγκλημα, εάν αποδειχτεί ότι ο νεαρός αθλητής συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

«Μπήκε στο θρόνο, θα πηγαίνει στα τσίρκα να μαλώνει και θα πηγαίνει στο κάθε σύλλογο να τον κάνουν τι; Με τους συλλόγους υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ξύλο, τον βλέπουν τώρα α! ήρθε εδώ κάτσε να τον ταπεινώσουμε. Υπάρχει και αυτό. Και αν δεν είναι ο προπονητής έμπειρος να τον φρενάρει, τι γίνεται; Δεν έχω δει μέχρι τώρα αθλητή να μπαίνει στο μπάνιο και είμαι 64 χρονών, δεν έχω δει κανένα να πέφτει», δήλωσε.

Οι νέες καταθέσεις και οι συμπληρωματικές που αναμένεται να πάρει η αστυνομία τα επόμενα 24ωρα από όσους ήταν στο γυμναστήριο το μοιραίο πρωινό αλλά και τα νέα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης – νεκροτομής θα δείξουν αν το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι του 16χρονου Βασίλη δικαιολογείται από την πτώση μέσα στο μπάνιο ή όχι..