Μενού
emma
Εμμα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Περίπου 40 ημέρες από την απώλεια της 22χρονης Έμμας Καρυωτάκη, ο τραγικός χαμός της εξακολουθεί να προκαλεί οργή, καθώς ήταν θύμα τροχαίου, αλλά και παρεάσυρσης, δηλαδή οι παραβάτες την άφησαν να αφήσει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο. Η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, προκαλώντας διπλή συγκίνησης. 

Ο συμπατριώτης της, Χάρης Μωραΐτης, ο οποίος, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της, «σκάρωσε» ένα ιδιαίτερα συγκινητικό ποίημα, το οποίο, όπως λέει «μέσα στον τραγικό χαμό της Εμμανουέλας, αλλά και τιμής ένεκεν όλων αυτών των αγγέλων που έφυγαν νωρίς, έγραψα από τα μάτια των δικών τους ανθρώπων… αφιερωμένο στην ίδια, αλλά και σε όλους όσοι έχουν “φύγει” νωρίς»

«Το κενό…
Ήρθε η νύχτα και δεν εισ’ εδώ..
Μόνος δε μπορώ να κοιμηθώ…
Και τα μάτια μου σαν κλείσω…
Νιώθω πως θα σ’ ακουμπήσω,
Πόσο αλήθεια μοιάζει τ’ όνειρο…
Νιώθω τη δική σου μυρωδιά…
Τ’ άρωμα σου με διαπερνά…
Πάνω στ’ άδειο μαξιλάρι…
Έχει τη μορφή σου πάρει…
Το κουκλακι σου, που τ’ ακουμπά…
Βρέχει και στο τζάμι μου χτυπά…
Η βροχή και νιώθω να μιλά…
Δυστυχώς δε θα γυρίσεις,
Δε θα μου ξαναμιλήσεις…
Έφυγες νωρίς και ξαφνικά»…

Ένας άγγελος έφυγε... Μέσα στον τραγικό χαμό της Εμμανουέλας αλλά και τιμής ένεκεν όλων αυτών των αγγέλων που έφυγαν νωρίς, έγραψα από τα μάτια των δικών τους ανθρώπων... Το κενό... "Ήρθε η νύχτα και δεν εισ' εδώ.. Μόνος δε μπορώ να κοιμηθώ... Και τα μάτια μου σαν κλείσω... Νιώθω πως θα σ' ακουμπήσω, Πόσο αλήθεια μοιάζει τ' όνειρο... Νιώθω τη δική σου μυρωδιά... Τ' άρωμα σου με διαπερνά... Πάνω στ' άδειο μαξιλάρι... Έχει τη μορφή σου πάρει... Το κουκλακι σου, που τ' ακουμπά... Βρέχει και στο τζάμι μου χτυπά... Η βροχή και νιώθω να μιλά... Δυστυχώς δε θα γυρίσεις, Δε θα μου ξαναμιλήσεις... Έφυγες νωρίς και ξαφνικά"... Ο Θεός να σε αναπαύσει εν ειρήνη... [Χάρης Μωραΐτης]

Posted by Harris Moraitis on Wednesday, January 4, 2023