Μενού
trakas
Glomex
  • Α-
  • Α+

Εναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των πολλών εργατικών δυστυχημάτων πρόσθεσε ο αδόκητος χαμός της 45χρονης εργαζόμενης στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου στο Ξυλόκαστρο. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, ο Νίκος Τράκας, η πολύτεκνη μητέρα, που άφησε ορφανά 5 παιδιά «εργαζόταν χωρίς σύμβαση». «Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα πολύ μεγάλο σοβαρό ατύχημα στο Σαρωνικό, όπου ήδη ένας συνάδελφος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι και παλεύει για τη ζωή του. Και το δεύτερο είναι μια συνάδελφος, η οποία έχασε τη ζωή της» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναδεικνύοντας το θέμα της σύμβασης εργασίας της άτυχης γυναίκας με το δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

«Εδώ το ζήτημα μας, είναι το τι θα γίνει με όλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους με τα τεράστια εργατικά ατυχήματα. Εάν είχε σύμβαση, εάν δεν είχε σύμβαση, νομίζω ότι θα το δει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Είχε λήξει η σύμβασή της 20 μέρες

Οπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης «οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρχε σύμβαση και αυτό είναι τεράστιο ζήτημα». Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τράκας, «είχε λήξει η σύμβασή της και για είκοσι μέρες δούλευε χωρίς να έχει κάλυψη».

«Ο Δήμος θα πρέπει να απαντήσει και αν ισχύει αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό γεγονός, όπου εκεί την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή» είπε ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον κ. Τράκα με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό εγείρονται σοβαρά ζητήματα όσον αφορά το εάν οι υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Η 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν βρισκόταν πάνω στο απορριμματοφόρο κι άδειαζε τον κάδο, με ένα διερχόμενο ΙΧ να πέφτει με όλα του τα χιλιόμετρα πάνω στο όχημα και να χτυπά την άτυχη γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία. Ο οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος και του έχουν γίνει εξετάσεις, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες αυτοπτών ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.