Μενού
sxoleia
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από το πρωί της Δευτέρας, οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα σχολεία, με τους ίδιους και του γονείς να είναι αντιμέτωποι με το κύμα των ιώσεων που βρίσκεται σε έξαρση αλλά και τον κορονοϊό που παραμένει ενεργός έστω και να πλέον έχει ηπιότερα συμπτώματα. Από την πρώτη στιγμή οι ειδικοί απέρριψαν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία προκρίνοντας τα μέτρα προστασίας που ήδη ισχύουν. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, όμως πληθαίνουν οι φωνές που συστήνουν να τις φορούν τα παιδιά ως ένα επιπλέον όπλο απέναντι στη γρίπη και τους άλλους ιούς.

Μάλιστα ο ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική και πάλι η χρήση της μάσκας και εκτίμησε ότι τα μισά περίπου περιστατικά όχι μόνο με τον κορονοϊό αλλά και τις άλλες ιώσεις θα είχαν αποφευχθεί αν τα παιδιά φορούσαν μάσκες στο σχολείο.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολίαζε φιλοξενούμενη στον ΣΚΑΪ πως: «Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων». Τόνισε δε τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά  και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid πριν τα στείλουν σε αυτό. Παράλληλα υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι.

«Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται οι απουσίες»

Στον ίδιο τόνο η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών. «Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός. Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται».