Μενού
theofania - 22xronos traymatias
22χρονος τραυματίας από τα Θεοφάνεια | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο 22χρονος Γιάννης Κάλλεργης, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και υποβλήθηκε σε μία σειρά χειρουργείων στα χέρια του μετά και το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανείων στη Σκάλα Θεολόγου στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας. Ο ίδιος, παρά τις αρχικές πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει ότι δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εν τέλει τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια του αλλά και στον αυχένα του. 

Μιλώντας, μάλιστα, για πρώτη φορά για το ατύχημά του περιγράφει πως «νιώθει σαν να του έχουν κόψει τα χέρια», καθώς από τα χέρια του μετά βίας κουνάει τα δάχτυλά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News», ο 22χρονος Γιάννης παραμένει καθηλωμένος με νάρθηκα και στα δύο χέρια στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αναφέροντας σχετικά με το χειρουργείο ότι έγινε από τον αγκώνα και κάτω και «κράτησε» εφτά ώρες στο δεξί του χέρι.

Το χρονικό του τραυματισμού

Θεολόγος, 10.00 το πρωί ανήμερα Θεοφανείων. Ο ιερέας πετά στη θάλασσα τον σταυρό από την εξέδρα και ο Γιάννης, επισκέπτης στην περιοχή, που δεν ξέρει καλά τα νερά του Θεολόγου, είναι ο μοναδικός που πέφτει με το κεφάλι και τα χέρια στην ανάταση. Ο 22χρονος, που προκάλεσε τρόμο με τον τρόπο που τραυματίστηκε, σημείωσε ότι :«Όταν έπεσε ο σταυρός, έκανα μακροβούτι ως συνήθως με τα χέρια μπροστά και έτσι τα χεριά έσπασαν μέσα στη θάλασσα. Οι αγκώνες μου άνοιξαν προς τα έξω αντί προς τα μέσα».

«Είμαι ο μόνος που έπεσα έτσι και έγινε το κακό. Ήταν τόσο ρηχά που οι αγκώνες μου ήταν έξω από το νερό», πρόσθεσε. «Ο Γιάννης έτσι έχει μάθει να πέφτει. Ευτυχώς που έπεσε και με τα χέρια, γιατί αν έπεφτε με το κεφάλι αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να μην ήταν και εν ζωή», λέει ο πατέρας του. Μουδιασμένος ακόμα από την πτώση, ο 22χρονος σηκώνεται και περπατά στο νερό, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά βίας φτάνει στα γόνατά του. Τα χέρια του έχουν παραλύσει και φαίνονται κρεμασμένα. Λίγα βήματα παρακάτω, φιλά τον σταυρό κι εκεί καταρρέει. Χάνει τις αισθήσεις του και σωριάζεται μέσα στη θάλασσα. Η σκηνή προκαλεί πανικό. Ο πιο ψηλός από όλα τα παιδιά, παραπατά και πέφτει χωρίς τις αισθήσεις του στο νερό.

Η παρουσία γιατρών που τον έσωσε

«Αφού έπιασε τον σταυρό και τον φίλησε, έχασε τις αισθήσεις του. Γιατρός βουτάει μαζί με άλλα παιδιά και τον βγάζουν έξω. Ήρθε και άλλη μια γιατρός. Παιδίατρος. Τυχαία και οι δύο γιατροί ήταν εκεί και να τους έχει καλά ο Θεός». Δύο γιατροί, που βρέθηκαν τυχαία στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Έπεσαν πάνω στον πολυτραυματία Γιάννη για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Αν και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο ήρθε 1,5 ώρα αργότερα.

Ο ημιλιπόθυμος Γιάννης μεταφέρεται από το κέντρο υγείας, στο νοσοκομείο της Λαμίας και αφού σταθεροποιείται η κατάστασή του, μεταφέρεται αρκετές ώρες αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει. Φύλακας άγγελος ο πατέρας του, που βρίσκεται δίπλα του 24 ώρες το 24ωρο καθώς ο 22χρονος δεν μπορεί να πιει μόνος του ούτε νερό.

Το ευχαριστώ και οι καταγγελίες του πατέρα του

Ο πατέρας του μίλησε και για τους ανθρώπους, που ήταν παρόντες στα Θεοφάνεια, αναφέροντας: «Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους κατοίκους της Μαλεσίνας. Έφεραν κουβέρτες, νερά, sleeping bag. Ευχαριστώ και τους γιατρούς που έτυχε να είναι εκεί στην περιοχή». Κατήγγειλε, ωστόσο, τους δημόσιους φορείς, οι οποίοι και διοργάνωσαν την τελετή που τραυματίστηκε ο γιος του, ότι δεν έχουν μαζί τους, ούτε και σε ανθρώπινο επίπεδο.

«Δεν με έχει πάρει καμία δημόσια αρχή για αυτό που συνέβη στην περιοχή τους. Έστω από ανθρώπινο ενδιαφέρον. Δεν υπήρχε αστυνομία. Δεν υπήρχε οργάνωση. Ποιος ήλεγξε την εξέδρα. Η εξέδρα κουνιόταν ολόκληρη και δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα πώς θα γίνει η τελετή με τόσο κόσμο», συμπληρώνει ο πατέρας του. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο τραυματίας, υπήρχαν συστάσεις και στους ίδιους ο σταυρός να ριχθεί σε άλλο σημείο, πιο βαθύ, καθώς εκεί που τον πέταξαν τα νερά ήταν ιδιαιτέρως ρηχά. Οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι για τον νεαρό φοιτητή εκτιμώντας πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μήνες για να επανέλθει η λειτουργικότητά του.