Μενού
ploio-kokaini
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας στο πλοίο | @OPEN
  • Α-
  • Α+

Οι ισπανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη στιγμή που πάνοπλοι ένστολοι κάνουν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο, ελληνικών συμφερόντων, που μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνης. Το φορτηγό πλοίο αναχαιτίστηκε κοντά στις Κανάριες Νήσους με περίπου 4.500 κιλά κοκαΐνης -αν και αρχικά υπολογιζόταν ότι ήταν περίπου 3.000 κιλά κοκαΐνης, αφού ζυγίστηκαν τα δέματα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.500 κιλά – όταν έπλεε μεταξύ ακτές της Νότιας Αμερικής και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν χάρη σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Φρουράς και της Τελωνειακής Επιτήρησης. Το πλοιο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη. Μέσα στο προαναφερθέν πλοίο συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Σύμφωνα με το OPEN, το πλοίο είχε δηλώσει στο φορτίο του 200 τόνους καφέ, ποσότητα μικρή για το μέγεθός του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης του πλοίου με έδρα τον Πειραιά είναι ένας 22χρονος. 

Σύμφωνα με το eldia.es, το πλοίο παρακολουθείτο ύστερα από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, «έπιασαν» το φορτίο. Το Blume με σημαία Τόγκο, έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου. Φέρεται ότι αναχώρησε από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία, και δηλωμένο λιμάνι προορισμού του ήταν η Ρίγα, στη Λετονία.