Μενού
portosalte
Αρης Πορτοσάλτε | @ΣΚΑΙ
  • Α-
  • Α+

«Αφωνίξ» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αρης Πορτοσάλτε και ρώτησε «πού χάθηκε;». Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ και υποστήριξε πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «έχει δύο πράγματα να μας πει». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας «πρέπει να ζητήσει μία "καρασυγγνώμη", μία γενναία συγγνώμη γιατί διέσυρε το κράτος που κυβερνούσε» με αφορμή την υπόθεση του κοριτσιού στον Εβρο. 

«Εχουμε δύο δημοσιογράφους που αν είχαμε βραβεία ελληνικά Πούλιτζερ θα τα έπαιρναν. Η Σιούτη και ο Σουλιώτης. Είναι το ρεπορτάζ της χρονιάς που αποκαθιστά την τιμή του κράτους. Αυτοί οι δύο δημοσιογράφοι αποκαθιστούν την τιμή του κράτους έναντι άλλων που ηλιθίως προσφέρθηκαν να διασύρουν το κράτος τους», είπε ο Αρης Πορτοσάλτε

 «Της έβαλε μέικ απ και τη φωτογράφισε»

Μικρή Μαρία
Η φωτογραφία που «έστησαν» οι μετανάστες

Υπενθυμίζεται πως η Καθημερινή της Κυριακής φιλοξένησε μία μαρτυρία που ρίχνει φως στην υπόθεση του «θανάτου» του πεντάχρονου κοριτσιού στον Εβρο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ένας μετανάστης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη, η ιστορία ξεκίνησε από έναν από τους πρόσφυγες που άνηκε στην ομάδα των 38 εγκλωβισμένων, συγκεκριμένα από μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον διακινητή. Αυτή ήταν και η μόνη που μπορούσε να επικοινωνήσει, καθώς είχε μπαταρία στο κινητό της μέσω του power bank.

Οι πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον διακινητή που καθοδηγούσε, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν τον θάνατο της μικρής Μαρίας προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών. Τοποθέτησαν το κοριτσάκι στο έδαφος, του έβαλαν μέικ απ στα χέρια, τα πόδια, ενώ τοποθέτησαν και υπολείμματα τροφής στο στόμα για να φαίνεται αληθοφανές το σενάριο με το τσίμπημα σκορπιού! Εν συνεχεία, η γυναίκα φωτογράφισε το παιδί κι έστειλε τις φωτογραφίες μέσω του κινητού της πιθανότατα στον διακινητή, ενώ τις ανέβασε και στα social media.