Μενού
alexis-koygias
Eurokinissi | Αλέξης Κούγιας
  • Α-
  • Α+

Την πρόβλεψη ότι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού θα αφεθούν ελεύθεροι έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου οπαδού του Αρη βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δεύτερη δικάσιμο και εκτίμησε ότι οι «12» θα αφεθούν ελεύθεροι λόγω της παρέλευσης του 18μηνου. 

«Το αίτημά μας για αναπληρωτή εισαγγελέα δυστυχώς δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι η δική να ακυρωθεί. Στην πρώτη δικάσιμο έγινε η τυπική διαδικασία. Δυστυχώς προβλέπω πως οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή θα περάσει το 18μηνο. Η οικογένεια θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πώς έγινε η δολοφονία του παιδιού τους», είπε ο κ. Κούγιας

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω την παρουσία των οπαδών έξω από τα δικαστήρια: «Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό».

Αλκης Καμπανός: Αποδοκιμασίες στα δικαστήρια 

Το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια αποδοκίμασε στους κατηγορούμενους και φώναζε «αλήτες, δολοφόνοι ψόφος». Στα δικαστήρια βρίσκεται και ο πατέρας του Αλκη, Αριστείδης Καμπανός, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε στη φράση «έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε». Ο κ. Καμπανός είπε ακόμη πως η σημερινή ημέρα είναι προφανώς δύσκολη για εκείνον και τη σύζυγό του, Μελίνα, η οποία δε θέλησε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δήλωση, αναφέροντας πως «δεν είμαι σε θέση να μιλήσω».