Μενού
kairos-kryo
Κρύο, Βροχή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού στη χώρα, ενώ από Τετάρτη (25/1) αναμένεται ένα νέο σύστημα που θα φέρει επιδείνωση με κρύο και χιόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται από την 25η Ιανουαρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY) εξέδωσε έκτακτο δελτίο, μέσω του οποίου προειδοποιούσε για καταιγίδες και χιόνια μέχρι και την Παρασκευή (17/1).

Όσο για το σκηνικό της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, προβλέπεται να έχει βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως σε Δυτική Στερεά, Ανατολική Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Σποράδες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, για την Τρίτη (24/3) αναμένονται:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και
  • β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.
  • 2. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Όσο για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25/1), η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και την Παρασκευή (27/1), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.