Μενού
sepolia-mitera
Η 37χρονη μητέρα της ανήλικης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους. Κατά πλειοψηφία οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία της ίδιας της της κόρης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η 37χρονη πάντως αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι προφυλακίστηκε χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, κι ενώ η 12χρονη κόρη της επαναλαμβάνει πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα.

Τις προηγούμενες ημέρες η 37χρονη είχε βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ζητώντας την αποφυλάκισή της. Μάλιστα στο πλευρό της είχαν βρεθεί τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, τα οποία από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Η διαδικασία είχε διάρκεια σχεδόν τριών ωρών σε κλίμα «φορτισμένο από πλευράς της μητέρας η οποία θεωρεί ότι είναι άδικα στην φυλακή , έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να προστατεύσει τα παιδιά της» όπως είχε η συνήγορός της. Πληροφορίες ανέφεραν, δε, πως απευθυνόμενη στους δικαστικούς λειτουργούς είχε πει: «Βοηθήστε με να μπορέσω να πάω στα παιδιά μου. Είναι βαριά η κατηγορία αυτή για μια μάνα, η κατηγορία της μαστροπείας. Αν δεν σκεφτόμουν ότι έχω οκτώ παιδιά θα είχα βάλει τέλος στη ζωή μου».

 

Η μητέρα του παιδιού έχει προφυλακιστεί μετά από την απολογία της σε ανακρίτρια και Εισαγγελέα κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το 12χρονο κορίτσι φέρεται να βιαζόταν συστηματικά και το εξέδιδαν. 

Εν τέλει τα όσα παρουσίασε δεν έπεισαν τους δικαστές που κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να παραμείνει στη φυλακή.